23 Януари, 2020 13:24 1 231 5

Босът на Siemens: Тръмп ще ни подкрепи в Близкия Изток

  • siemens-
  • тръмп

Президентът Доналд Тръмп ще подкрепи ролята на Siemens в проекти за възстановяване в страни като Ирак и Сирия. Това заяви главният изпълнителен директор на германския конгломерат пред CNBC.


Макар да е със седалище в Мюнхен, Siemens има около 60 000 работници в САЩ, с още 100 000 заети индиректно и е нетен износител. Това е най-голямото присъствие на компанията в световен мащаб, подчерта главният изпълнителен директор Джо Кезер.


Притеснен от нарастващото търговско напрежение между САЩ и Европа обаче, босът на Siemens разкри, че тази седмица се е срещнал с Тръмп и висши служители на администрацията, за да се опита да изясни позицията си, надявайки се да не попадне в евентуален кръстосан огън.


"Имаме добри работници в САЩ, но ако отидем в Ирак, ако отидем в Сирия, за да допринесем за възстановяването на тези страни, тогава искам да бъда третиран като американска компания, която излиза и помага на тези хора", казал Джо Кезер на президента на САЩ.


Тръмп му отвърнал, че това е справедливо, имайки предвид факта, че Siemens създава работни места в Щатите, което ги прави част от един отбор.


В своя доклад за приходите от ноември Siemens поставя предпазлива прогноза за 2020-а, предупреждавайки за очаквано отслабване на световната икономика и предвиждайки забавяне за своите автомобилни и машинни продукти с къс цикъл.


Припомняме, че във вторник американският президент се срещна с председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и повтори заплахите за налагане на мита върху европейски автомобили, в случай, че не се постигне споразумени между САЩ и ЕС. Въпреки това, страховете от ограничаването на глобалната търговия леко намаляха след подписването на така наречената първа фаза на търговска сделка между Щатите и Китай по-рано този месец.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 001

    7 1 Отговор
    boykot sreshtu siemenes
  • 2 gggw

    8 1 Отговор
    сименс отдавна не е качеството което символизираше. сега са само финансисти и корупционни схеми
  • 3 kjl

    3 1 Отговор
    Този е професионален гъзолизец и виж до къде е стигнал човека. Едните унищожават държави, другите ги "възстановяват" с назначение за това свише. Win,win тандем.
  • 4 ПЕНКО

    2 1 Отговор
    СУПЕРТАПАНАР , В ИРАК И СИРИЯ ГОНЯТ И ИЗГОНВАТ САЩ !!!
  • 5 Чудя се как ще

    2 1 Отговор
    отидат в Сирия при положение,че САЩ не пеят в хора отдавна там,и ги изгониха най-позорно с камъни. За Сирия Тръмп-Глъмп е лъжец Сименс няма да им стъпи крачето там.