Отидете към основна версия

2 393 12

Писмата бомби в Холандия вече са ежедневие

  • писмо бомба-
  • бомба-
  • поща-
  • холандия

Холандската полиция откри и обезвреди писмо бомба в офис на американската фирма за информационни технологии Unisys близо до град Утрехт. Пострадали няма, съобщи Reuters.

Наскоро бяха изпратени няколко писма бомби до фирми в Холандия. Полицията вярва, че случаите са свързани и заявиха, че подателят изисква откуп. Няма съобщения за пострадали.

В изявление местните служители на реда в Утрехт обясниха, че "са направили писмото безобидно“, а специален екип от Амстердам провежда разследване.

Полицията вярва, че двете писма, които тази седмица се взривиха в пощенските стаи на холандската банка ABN Amro и японската компания за принтери Ricoh без да нараняват никого, са свързани с поредица от други писма, изпратени до привидно случайни бизнес локации из цялата страна в началото на януари.

Сред получателите бяха два хотела, бензиностанция, брокер на недвижими имоти и автокъща. Нито едно от изпратените до тях писма обаче не се взриви.

Полицията твърди, че лицето, изпращащо опасните писма, изисква откуп с неразкрит размер, който да бъде платен в биткойни.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.

Свързани новини