Отидете към основна версия

1 007 2

Барние: ЕС ще се придържа към политическата декларация за Брекзит

  • ес-
  • брекзит-
  • барние-
  • декларация

Преговарящият за Брекзит на ЕС Мишел Барние отбеляза, че при преговорите с Великобритания, които започват следващата седмица, блокът ще се придържа към политическата декларация, договорена миналата година. Той спомена публикувания по-рано мандат за преговорите на Обединеното кралство, отбелязвайки явни различия. Това съобщи Reuters.

„Забелязваме мандата на Великобритания, публикуван днес, и ще обсъдим съответните ни позиции в понеделник“, написа Барние в туитър.

„Ще се придържаме към всички наши предишни ангажименти, поставени в политическата декларация. Искаме амбициозно и честно партньорство с Великобритания в бъдеще", допълни той.

През октомври миналата година Обединеното кралство и ЕС постигнаха съгласие по политическата декларация, определяща рамката за бъдещите отношения между тях.

Тя акцентира върху партньорството в областта на сигурността и икономиката, като последното се отнася до равнопоставеност на стандартите и регулациите, за да се гарантира лоялна конкуренция в търговията. Оттогава Обединеното кралство отхвърля това.

Политическата декларация, която не е правно обвързваща, бе приета наред с договора за Брекзит, който също беше договорен през октомври.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини