Отидете към основна версия

7 592 79

Нашенец закла овца насред френски град

  • франция-
  • полиция-
  • българин-
  • жертвоприношение-
  • животно

Шокирани минувачи сигнализирали полицията

Снимка: Shutterstock

Българин беше арестуван от френските власти, след като церемониално закла овца на улица „Сен Жус“, в района на Клапие в Сен Етиен (Франция). Жителка на града не могла да повярва на очите си: овца, вързана за кола, е заклана от мъжа насред улицата. Тя веднага съобщила на полицията за зверското убийство на животното. Пристигналите на място служители арестували нарушителя.

Пред полицаите 65-годишният българин обяснил, че заклал овцата по случай националния празник (навярно вестникът има предвид Гергьовден) и, че в България е разрешено жертвоприношение, като добавил, че не знаел, че този вид практика е забранена във Франция.

Служителите на реда му обяснили, че още от 60-те години на миналия век срещу жестокост спрямо животни има закон. Срещу българина е образувано съдебно производство за действия на жестокост към животно. Той ще трябва да отговаря за извършеното от него престъпление пред окръжния съд в Сент-Етиен. Според френското законодателство подобно деяние се наказва с 2 години затвор и глоба до 30 000 EUR.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 20 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: