Отидете към основна версия

18 041 12

Петролен бос разстрелян показно в Брюксел

  • брюксел-
  • разстрелян-
  • никълъс мокфорд

Британски петролен бос беше показно разстрелян пред очите на съпругата му на улица в Брюксел, съобщи „Индипендънт“. 60-годишният Никълъс Мокфорд, изпълнителен директор в ExxonMobil, бил прострелян три пъти на излизане от италиански ресторант, а съпругата му Мери била пребита до кръв, докато викала за помощ.
Мокфорд починал на път за болницата.

Свидетели твърдят, че двойката пресичала улицата, за да се качи в автомобила си Lexus, когато се чули изстрелите. Двама мъже били забелязани да се изтеглят на бегом от местопрестъплението. Единият от тях бил с каска за мотоциклет.

Престъплението е извършено на 14 октомври, но информация за него стигна до медиите едва днес, тъй като белгийската полиция наложила информационно затъмнение по случая.

„Дейли телеграф“ съобщи, че се разглеждат всички възможни мотиви за стрелбата, включително и кражба на кола, въпреки че в крайна сметка автомобилът на бизнесмена не е бил откраднат, а последният изстрел е бил отправен във вече падналия и агонизиращ англичанин. Главен инспектор от Брюкселската полиция е потвърдил, че засега никой не е арестуван и отговорните за убийството лица все още се издирват.

Никълъс Мокфорд работи за петролния холдинг ExxonMobil от 70-те години, като напоследък е отговарял за лансирането на нови типове екологично „зелено“ гориво. В близките години е живял предимно в Белгия и Сингапур. От 15 години е женен за белгийка, а трите му големи деца от първия брак са във Великобритания. Близки до семейството го определят като възпитан и кротък човек, който държи на семейството си, и смятат, че е бил ликвидиран във връзка с работата му.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: