Отидете към основна версия

3 931 64

Предупреждение: Радикалният ислям в Европа се увеличава

  • aleteia-
  • ислям-
  • радикален ислям-
  • европа-
  • терористи-
  • наджиб муса

Европейците трябва да изкоренят радикалния ислям

Снимка: Shutterstock

Християнски лидер, който беше номиниран за наградата „Сахаров“ за свобода на мисълта през 2020 г., предупреди Европа, че има увеличение на радикалните ислямисти на континента, предаде Aleteia.org.

Архиепископът на Мосул Наджиб Муса заяви: „Загубихме всичко в Ирак и Близкия изток. И не искам Франция и Европа да губят всичко на свой ред”. Духовникът предупреди европейските власти, че в Европа има „тъмна сила”, която е въплътена в радикализирани лица, които са „далеч от Бога и религията”.

Той каза, че при неотдавнашни пътувания до лагери за бежанци в Турция е открил „няколко хиляди джихадисти, проникнали в сърцата на семейства, които искат да достигнат Европа“. Турция държи тези хора, но може да отвори вратите си когато поиска, защото според Наджиб Муса проблемът с мигрантите е не само хуманитарен, но може да се използва и за политически цели.

Архиепископът каза, че има държави, които „искат да нахлуят на Стария континент и да дестабилизират политическите и човешките системи в Европа като цяло” и за тази цел се използва религията, „защото това е най-лесният начин за изпълнение на тези политически действия “. Духовникът призова европейците да изкоренят радикалния ислям, защото „той не може да се адаптира към държава като Франция, чиито три основни принципа са „Свобода, равенство, братство “. Във Франция наскоро беше обезглавен учител, защото показал карикатура на пророка Мохамед в час по свобода на словото.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 21 гласа.

Свързани новини