Отидете към основна версия

18 194 69

Македонско издание: Нашият ще е по-голям от българския

  • македония-
  • граничен пункт-
  • знаме

„Нашият ще е по-голям от българския“. Под това заглавие скопското издание „Вест“ разкри, че македонска компания лее гигантски пилон, върху който на границата с България ще се развява най-голямото македонско знаме.
Вестник „Прес24“ уточни, че става въпрос за 60-метров пилон, който ще бъде най-високият на Балканите. В момента на ГКПП Деве Баир македонският флаг е поставено на едва 30-метров пилон, докато неотдавна от българска страна е бил издигнат 45-метров пилон - с цели 15 метра по-висок от македонския, ядосва се комшийският вестник.
Фирмата, отговаряща за изработването на пилона, е ангажирана и с инициативата „Скопие 2014“ (проект на правителството на Република Македония за построяване на паметници на исторически личности, фонтани, скулптори и нови административни сгради в центъра на столицата), така че за атракцията на граничния пункт няма да се плаща допълнително, успокоява „Прес24“.

„Ако българите искат тяхното знаме да се вее над нашето, ще трябва да изработят пилон с височина 75 метра“, отбелязва изданието. Източници от правителството са заявили, че нямали намерение македонското знаме да е по-голямо от българското – просто пилонът бил подарък от компанията, спечелила търга за пилоните из цялата страна.

Още преди 8 години управляващите в София поставиха на всички контролно-пропускателни пунктове по границите високи пилони с български знамена, припомня изданието.
Всичко това се случва в момент, когато албанският Демократичен съюз за интеграция поставя огромни пилони и знамена на местата, където живеят албанци.

В деня на албанското знаме цяла Македония ще бъде оцветена в червено, заявил е говорител на Съюза, визирайки датата 28 ноември, когато се отбелязва стогодишнината от независимостта на Албания и Деня на албанското знаме.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: