Last news in Fakti

22 Ноември, 2012 15:07 18 178 69

Македонско издание: Нашият ще е по-голям от българския

  • македония-
  • граничен пункт-
  • знаме

„Нашият ще е по-голям от българския“. Под това заглавие скопското издание „Вест“ разкри, че македонска компания лее гигантски пилон, върху който на границата с България ще се развява най-голямото македонско знаме.
Вестник „Прес24“ уточни, че става въпрос за 60-метров пилон, който ще бъде най-високият на Балканите. В момента на ГКПП Деве Баир македонският флаг е поставено на едва 30-метров пилон, докато неотдавна от българска страна е бил издигнат 45-метров пилон - с цели 15 метра по-висок от македонския, ядосва се комшийският вестник.
Фирмата, отговаряща за изработването на пилона, е ангажирана и с инициативата „Скопие 2014“ (проект на правителството на Република Македония за построяване на паметници на исторически личности, фонтани, скулптори и нови административни сгради в центъра на столицата), така че за атракцията на граничния пункт няма да се плаща допълнително, успокоява „Прес24“.

„Ако българите искат тяхното знаме да се вее над нашето, ще трябва да изработят пилон с височина 75 метра“, отбелязва изданието. Източници от правителството са заявили, че нямали намерение македонското знаме да е по-голямо от българското – просто пилонът бил подарък от компанията, спечелила търга за пилоните из цялата страна.

Още преди 8 години управляващите в София поставиха на всички контролно-пропускателни пунктове по границите високи пилони с български знамена, припомня изданието.
Всичко това се случва в момент, когато албанският Демократичен съюз за интеграция поставя огромни пилони и знамена на местата, където живеят албанци.

В деня на албанското знаме цяла Македония ще бъде оцветена в червено, заявил е говорител на Съюза, визирайки датата 28 ноември, когато се отбелязва стогодишнината от независимостта на Албания и Деня на албанското знаме.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Патриот

    1 0 Отговор
    Теа маседонци са абсолютни идиоти

    Коментиран от #5

  • 2 неутрален

    1 0 Отговор
    Комплексарска работа..

    Драги приятели македонци, вместо да наливате пари в БЕЗСМИСЛЕНИ паметници на културата, мислете как да просперирате като държава в настоящето. Съмнявам се, че конника в Скопие, ще ви понесе към просперитет. А тези, които най-много ще страдат, ще са вашите деца.
  • 3 бг

    1 0 Отговор
    както се казваше в един виц-"само да ви намерим къде сте на картата,м*ма ви ще е...."
  • 4 дедо стефчо

    1 0 Отговор
    Ще ги видим братята след албанския сюнет :)
  • 5 ддд

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Патриот":

    Македонци ще са до след някоя и друга година,след това албанци.А България за съжаление ще граничи не с Македония ами с Велика албания която ще включва и Косово.Лични впечатления отреди 1 седмица на място.
  • 6 иванова

    1 0 Отговор
    Комплексари!!!

    Коментиран от #13

  • 7 Ивайло Големански

    1 0 Отговор
    .а*ти комплексарите :D
  • 8 българин

    1 1 Отговор
    Голям колец в г-зец
  • 9 умник1

    1 0 Отговор
    Абе,............, македонска да ... Като искате да ходите по чужбина сте булгари,висите и черпите за БГ гражданство,копирате от цял свят,а инак големи Макета сте.
  • 10 комшия

    1 0 Отговор
    След тоя пилон какво ще построите – планина по-голяма от Хималаите, като разбира се предварително знаем как ще кръстите нейния връх…..
    Ама защо си мислите, че като плюете срещу Слънцето ще го изгасите?!
  • 11 hfh

    1 1 Отговор
    Винаги като прочета нещо за Македония ми става малко по-спокойно на душата щото се сещам ,че и от нашия будалък има по-голям. Живи здрави да са , че понякога да ми оправят настроението.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 lud

    1 0 Отговор
    и на у. си да го качат тва знаме, кел файда
  • 16 BG pz.

    1 0 Отговор
    като е готов пилона си го мушнете ......
  • 17 николай маринов

    1 0 Отговор
    Жалко е че шепа сърбомани управляващи в момента Б Ю Р Македония манипулират обществеността и подменят истинските проблеми на тази исконна българска територия . Както са я подкарали скоро няма да развеят европейският флаг на тези мегаломански пилони , но е неестествено да гледаме как българи се надскачат с българи с различни знамена .
  • 18 Иво

    1 0 Отговор
    За съжаление, Балканите са мястото с най-голям процент тъпанари на глава от населението!
  • 19 Един

    1 0 Отговор
    Горките македонци, да си дават парите за някакъв кол вместо да си оправят злочестата страница :S
  • 20 пъгф

    1 0 Отговор
    жалки копани...чак смешни...промити мозъци
  • 21 Иван

    1 0 Отговор
    "Що е маке - все е го.*а " ...са казали много отдавна(е,не много отдавна,че то Македония е от скоро :)))))
  • 22 murjo

    1 0 Отговор
    до вчера бяхте сърби сега македонци утре албанци а кога ще станете българи бе
  • 23 николай

    1 0 Отговор
    Още едно доказателство че са българи,сичката им е наред че до пилона го докарали!
  • 24 1234

    1 0 Отговор
    Да поставиш вертикално 60м.тръба не е шега работа,още по трудно е да го направиш така че да не падне.Колкото по високо става толкова по трудно става.Значи помнете ми думата тоя пилон ако въобще успеят "да го вдигнат" така ще се изтропа че ще остане в историята на македония като първата им национална катастрофа но това ще има и добра страна защото ще си е тяхна история освен ако не наемат бг. подиспълнител което между другото не е лоша идея защото ако падне ще има с кого да се оправдаят.
  • 25 Най- . . . . на балканите

    0 1 Отговор
    Македония е Чък Норис-а на държавите.След време ще се окаже че големия взрив е станал там!=D
    А между другото оже да имат най-високия пилон на балканите,но както слушам през последните години всичко друго най-. . . . На балканите е в бг :P
  • 26 Антон Дачев

    1 0 Отговор
    Няма Македония, има Западна България!
  • 27 ОЧЕВАДЕЦ

    1 0 Отговор
    Тия са луди!Албанците скоро ще ги смажат!Не знаят срещу кого да си насочат негативизма......скоро няма да ги има,като скачат срещу брата си !!!!!!!!!!!! ЯЗЪК!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 28 муспи

    1 0 Отговор
    А на албанската граница имат ли въобще пилон?
  • 29 opel4o

    1 0 Отговор
    само Шамари за тях и Никакъв Европейски Съюз!!! Тази Измислена и Фалшива Държавица вече става психиатричен Случай!!!
    Не съдете строго гражданите в мъкедония,там живеят около 50 000 сърби ,повечето от които са на ръководни постове!!! Тази свинщина я организират те за да дразнят и да се гаврят с нас!!!
    Лошото е че от 20 години това е официалната политика на правителства и власти във ПсихоРепубликата!!!
    Ние им търпим п...рските номера от немай къде,някакво братско снизхождение може би????
    баща ми беше на Екскурзия в Скопие и Охрид,каза ми че средното и по-възрастното население е дружелюбно и приятелски настроено към нас ,но младежите реагират агресивно и с неприязън като чуят Българска реч или чуят че някой е Българин!!!
    Това е резултат от 20 годишно фалшифициране на исторически факти , АнтиБългарска пропаганда и промиване на мозъци от ранна детска възраст!!!
    Но Тате спомена че отвсякъде се усеща как примката се стяга около нещастните мъкедонци!!! Албанците са превзели половината страна и в Скопие тероризират и мачкат иначе нафуканите и агресивни към България и Българите макета!!!
    Докато се занимават с простотий , псевдодържавицата им се разпада и второ Косово е съвсем близо!!!
    Ще ги видите тогава как ще подвият опашки като мастий и бягат към МАЙКА БЪЛГАРИЯ !!! Тогава ще им светне кои са и ще станат по-БЪЛГАРИ от нас!!!
  • 30 боби

    0 1 Отговор
    ништо не сте подобри од македонците --- нема никаква разлика

    Коментиран от #31

  • 31 The Bear

    1 0 Отговор

    До коментар #30 от "боби":

    Ми нема, щот сте българи бе! Ма сте се по.рали от бой в гърдите:)
  • 32 opel4o

    0 0 Отговор
    Браво бе МУСПИ,много добър въпрос зададе,тъкмо да си допиша ,че съм много чувствителен на тая тема!!! Няма пилон на Албанската граница ,щото Албанците ще го изгризат като Термити ако има такъв!!!
    Ние имаме подобен проблем като този с Албанците в мъкедония!!!
    Този със циганите, и едните и другите са нискообразовани,престъпни,с нулева хигиена,с Аборигенски навици,първично Агресивни ,направо Абсурдни!!!
    Разликата обаче е че албанците имат Етническа и Верска определеност, някакво национално самосъзнание, и това ги прави много по-опасни , те гонят крайни цели и самоналагане в Абсурдната република!!! тяхната агресия е Джихад на всяка цена!!!
    Докато нашите цигани прилагат самобитен вандализъм и агресия които могат да бъдат овладяни бързо и ефикасно!!!
    За наше нещастие ,управляващите,независимо кои са ,видяха че това е много ефикасен метод за притискане и контрол на обществото!!!
    Срахът и несигурността,липсата на законност и ред,докарва Българите до лудост и овчедушие,смазан е този народ,той трепери да изкара до другия ден,да опази децата си ,имота си,живота си!!!
    Циганите станаха маса която решава избори ,срещу 20-30 лева,въпреки че няма и едно основание гласа им да решава каквото и да било в БЪЛГАРИЯ!!!
    Няма Образователен ценз,данъчен ценз(кой плаща данъци в тая държава???), кой работи в тази Държава???, плачат че не им давали работа!!! познавате ли Циганин на който му се работи???
    АЗ НЕ ПОЗНАВАМ!!!
    Големият проблем на БЪЛГАРИЯ че постоянно ни управляват ИЗРОДИ които не само че не правят каквото и да било за нашето утре ,ами всяват организиран хаос и ужас в Гадното ни Ежедневие!!!
    И вие чакате тия пичове да водят България,да смазват АнтиБългарските прояви, да налагат политика на уважение и зачитане от съседите ни???
    Управляват ни Мижетурки и ние живеем такъв гаден и лишен от смисъл живот!!!
    Другата година ще видите как всички коити реват и се оплакват за живота и бизнеса си ще гласуват за тия Еничари дето ни таковат сега!!!
    БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ!!! АМИН !!!
  • 33 Mерцедес4о

    0 1 Отговор
    Абе Оpel4o, кога ще станеш поне BMW, стани като тях-мъкедонец.
    А те си имат държава,по-добри заплати от нас и не са в ш..ната Европа...да не стане пък ние да искаме при тя х,то и така не се знае от кое племе сме ние...
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Гост

    1 0 Отговор
    Заради такива като теб ли наричат шофьорите на Мерцедес тъпи ? Явно да...
  • 37 ВАНЦИ

    0 0 Отговор
    Ние татарите скоро ще ви доидеме на гости ; малко маневри като едно време А сече ти пипето „„
  • 38 муспи

    1 0 Отговор
    Дали циганите ще чуят какъв гигантски пилон от специална неръждяема и скъпа стомана се вдига на македонката граница?!
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Турк

    1 0 Отговор
    Борисов в Брюксел: Искаме повече пари!!!

    просяци български,работете,не да просите...
  • 41 Охрид не е Татаристан

    0 0 Отговор
    До ВАНЦИ

    Свали си феса и ела :-)))
  • 42 европа

    1 1 Отговор
    мерят си чурките.
  • 43 БУМЕР КАМОР

    0 1 Отговор
    makedoncite se imat za neshto goliamo i se zaiajdat s nas no kogato doide vremeto za podkrepa za evro saiuza shte celuvat g...e
  • 44 чичо

    1 1 Отговор
    Македонската шизофреничност вече добива неконтролируеми клинични размери! Крайно време е да се разберем с Албания и да си устроим обща граница - някъде по поречието на Вардар! Щото то на запад от Вардар и без това живеят само шиптари, а отсам са си българи! Нищо, че политиците им са все сърбомани!
  • 45 Българин

    0 0 Отговор
    То Македонския народ не е виновен а са виновни Про Сръбските им управляващи .Македонското знаме всъщност е знамето на Самуил - Български цар. Така ,че тия сами се осмиват
  • 46 Венцислав Кацарски

    1 1 Отговор
    Тия стават все по-тъпи и все по малумни идеи им идват само да седиш и да им се смееш
  • 47 Оня с гоУемия

    1 0 Отговор
    На мен пък *у. ми голем :))) .а.то комплУексарите тия макета :)))
  • 48 PIRINEC

    1 0 Отговор
    Az sm Makedonec ot Blagoevgrad..Makedoncite se 100% podobre ot nas..i dosta tie gluposti po forumite..koj kakvo ste vi napravi ako idete pri tjah..sofijanci treskat glupostite tuk po forumite...i vjarvat na zltijat pe4at..sramota..Tuk so ciganite kakv e problemot i so turcite..Albancite-siptarite...se dobre..tam ne pravat problemi..Tie otdelno si ziveat...a pri nas..kvo e..Stiga se gavrete po forumite..a vlasta..ne prodava..
  • 49 innercity

    1 0 Отговор
    Ами като им е по-голям просто да седнат върху него (:
  • 50 VVV

    1 0 Отговор
    S prosti xora ne moje da se razpravq6 :D
  • 51 коце

    1 0 Отговор
    Ами ние пък, да си направим 100-метров пилон. Ще е най- високия в Европа със сигурност.
  • 52 Грую

    1 0 Отговор
    Прав е пишещият по долу - сигурно за това го мерят за да си го сложат след това "там дето слънце не огрява". Ще им отива.
  • 53 111

    1 0 Отговор
    македонец от благоевград -ти не си македонец бе....
  • 54 Du hast mich?

    1 0 Отговор
    Нека нека! Екстра са си въшкарите да издигат и 100 метров ако искат, после тичкат за гражданство и разправят колко са хубави българките. Но нека са си отделна държавица да ни делят от албанците, че са като гризачи.
  • 55 БАЧЕТО

    1 0 Отговор
    Защо се мерят с нас като те са българи ,но с промито самосъзнание от сръбските власти! По тези земи се заселил един от братята на Аспарух!!!
  • 56 ДаНИ

    0 0 Отговор
    А какво е, пич? Дурас или друг албански град?
    Смешник.
  • 57 PlimP

    1 0 Отговор
    никви българи, на България такива не й трябват, само те липсват, по-добре без тях, има човек, има проблем, няма човек, няма проблем
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 друг пиринец

    1 0 Отговор
    А аз съм от Гоце Делчев -градът,който е основал и е бил най-деен (и като най-важен град в областта) участник в борбата за независима българска църква,оттук са заминавали делегации,предвождани от най-уважаваните хора в града,чак до Стамбул на преговори с падишаха...! Документ,доказателство в който се споменава за последен път думата македония,македонец /ска,ски.. световната история е открила от 2 -ри век. И после -нищо ,та чак до 18-ти век-:) Та откъде се пръкнаха днешните "македонци" ,след като не са съществували поне 1600 години? Сигурно са се излюпили от някакви яйца,ама супер издръжливи яйца ,която юнашката майка македонска е снесла и скрила някъде дълбоко в пещерите ,та така днес народа "македонски" се е възродил -:) Земляко, да те питам нещо -а бе..що си бягал от училище,бе човек? Познах ,нали ? -:)))
  • 60 Тунингтм Тунингтм

    1 0 Отговор
    MAKEDONCI - B..LUCI
  • 61 joro

    1 0 Отговор
    shto e make se e junak,shto e junak se e l..no
  • 62 Иво

    0 0 Отговор
    Работата стана малко като оня лаф : Луно,луно,земьо македонска ... То всичко що е открито или произведено все от макетата ще да е. Даже наскоро имаше новина как бабата на Феликс Баумгартнер била македонка...Да плачеш ли....да се смееш ли...
  • 63 муспи

    0 0 Отговор
    Понеже макетата няма да могат да го вдигнат този пилон, ще се обърнат към албания, която ще постави условие на пилона да е албанското знаме, и тогава макетата ще прибягнат до български инжинери. Нашите без одобрението на Ердоган нищо няма да предприемат, и гърция ще им предложи да го вдигне ако си сменят това знаме и името македония. Македония ще се съгласи, като ще оставя надпис македония само на българския пропусквателен пункт. България тогава ще затвори този пункт за да не се дразни турция, и макетата за да идват в България да искат поданство, ще трябва да заобикалят през гърция, а гърците няма да ги пускат. В цялата объркана ситуация нама и да става дума за Сашо Великиот.
  • 64 Da umresh ot smiah

    0 1 Отговор
    Ega ti evrosaiuza vyv koito evropa e i romunia i balgaria ... ne blagodaria vi,stoite si v sh...niat evrosaiuz... i balgarskite m....li se evropeici , a? hahahahahahahahahaaaaaaaa
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 По-голям

    1 0 Отговор
    Пак,че беше Желю Желев,че да чуе най-накрая и някой за вас...Ще трябва да си намалите държавния бюджет,че да можете да го изработите този пилон .
  • 68 Статул

    1 0 Отговор
    нека си веят измисленото македонско знаме, ние до нашето ще си веем това на Евросъюза, което ще остане само в техните блянове!

    Коментиран от #69

  • 69 БУМЕР КАМОР

    0 0 Отговор

    До коментар #68 от "Статул":

    XAXA PRAV SI TEZI NIAMA KAK DA VLIAZAT V EU SAIUZA.SMESHNICI
Новини по държави: