Отидете към основна версия

1 208 1

Арести и конфискация на имоти на калабрийската мафия

  • мафия-
  • калабрийска-
  • арести-
  • конфискация

Италианските съдебни и полицейски власти съобщиха за изпълнението на 23 заповеди за арест срещу членове на клана Ндрангета, калабрийската мафия, и за конфискувана собственост за 2,5 милиона евро в Калабрия, Ломбардия и района на Лугано в Швейцария, предаде БГНЕС, като се позова на италиански медии.

Полицаите и карабинерите заедно със звеното за борба с организираната престъпност в областта Реджо ди Калабрия и прокуратурата и в сътрудничество с швейцарската федерална прокуратура в Лугано са издали заповеди за арест на 23 престъпници, като повечето от тях вече са задържани.

Те са обвинени в организирана престъпност, притежаване на оръжие и въоръжени нападения. Конфискуваната собственост представлява сгради и предприятия, включително и игрална зала близо до Милано, които членовете на клана Белоко си присвоили.

Според в. "Република" всичко започнало, когато младият основател на проспериращия кол център "Блу Кол" (оборот 13 милиона евро и 1000 служители през 2010 г.) приема, без да знае, участието в капитала на предприятието на посредник на могъщия клан в замяна на погасяване на лоши дългове.

"Веднъж прониквали във фирмата мафиотите изкупуват под заплаха дяловете на другите акционери. Накрая те използват "Блу Кол", за да си осигуряват ликвидности и да перат пари от различни видове трафик (дрога, оръжия, изнудване)" – цитира "Република" част от съдебното разследване от 2000 страници.

Друг вестник "Ил Фато Куотидиано" разказва как собственикът на "Блу Кол" е бил привикан, бит и заплашван със смърт, за да бъде "убеден" да отстъпи всичките си дялове на специално създадена от Ндрангетата фирма, което и прави срещу обещанието – така и неспазено, да му бъдат изплатени по-късно.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: