Отидете към основна версия

2 180 5

Строс-Кан се договорил с "изнасилената" камериерка за $ 6 млн. (обновена)

  • строс-кан-
  • камериерка-
  • изнасилена-
  • скандал-
  • арест
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Бившият шеф на Международния валутен фонд Доминик Строс-Кан и камериерката от американския хотел Sofitel Нафисату Диало, която преди година го обвини в сексуално насилие, са постигнали споразумение за изглаждане на конфликта, съобщи в. „Ню Йорк таймс“, позовавайки се на неназовани „осведомени източници“.

По тяхна информация, адвокатите на двете страни ще изложат следващата седмица пред Върховния съд на щата Ню Йорк параметрите на постигнатата договореност. Детайлите по споразумението засега не са разгласени и според източниците страните не са подписвали никакъв официален документ.

Малко по-късно френският вестник "Монд" уточни, че договорката е за 6 милиона долара, според думите на самия Стрс-Кан. Половината от тази сума той щял да вземе като банков заем, а другата половина щяла да осигури съпругата му Ан Синклер, която безрезервно го подкрепя, откакто аферата стана публично достояние.

Строс-Кан бе арестуван през май 2011 г. в Ню Йорк, след като Диало се оплака на полицията, че той й посегнал, когато дошла да почисти хотелската му стая. След няколко дни на тогавашния шеф на МВФ бе повдигнато обвинение и той бе принуден да напусне поста си. След няколко седмици делото срещу него бе прекратено поради възникнали у прокуратурата съмнения, че камериерката е дала лъжливи показания.

От самото начало Строс-Кан отричаше обвиненията в изнасилване, твърдейки, че сексуалният контакт с тъмнокожата дама е бил осъществен по взаимно съгласие, а по-късно подаде срещу нея насрещен иск, тъй като скандалът му коствал политическата кариера. През 2011 г. той възнамеряваше да се кандидатира за президент на Франция и до ареста бе смятан за един от най-сериозните претенденти за този пост.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини