Last news in Fakti

30 Ноември, 2012 11:58 2 160 5

Строс-Кан се договорил с "изнасилената" камериерка за $ 6 млн. (обновена)

  • строс-кан-
  • камериерка-
  • изнасилена-
  • скандал-
  • арест
Строс-Кан се договорил с "изнасилената" камериерка за $ 6 млн. (обновена) - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Бившият шеф на Международния валутен фонд Доминик Строс-Кан и камериерката от американския хотел Sofitel Нафисату Диало, която преди година го обвини в сексуално насилие, са постигнали споразумение за изглаждане на конфликта, съобщи в. „Ню Йорк таймс“, позовавайки се на неназовани „осведомени източници“.

По тяхна информация, адвокатите на двете страни ще изложат следващата седмица пред Върховния съд на щата Ню Йорк параметрите на постигнатата договореност. Детайлите по споразумението засега не са разгласени и според източниците страните не са подписвали никакъв официален документ.

Малко по-късно френският вестник "Монд" уточни, че договорката е за 6 милиона долара, според думите на самия Стрс-Кан. Половината от тази сума той щял да вземе като банков заем, а другата половина щяла да осигури съпругата му Ан Синклер, която безрезервно го подкрепя, откакто аферата стана публично достояние.

Строс-Кан бе арестуван през май 2011 г. в Ню Йорк, след като Диало се оплака на полицията, че той й посегнал, когато дошла да почисти хотелската му стая. След няколко дни на тогавашния шеф на МВФ бе повдигнато обвинение и той бе принуден да напусне поста си. След няколко седмици делото срещу него бе прекратено поради възникнали у прокуратурата съмнения, че камериерката е дала лъжливи показания.

От самото начало Строс-Кан отричаше обвиненията в изнасилване, твърдейки, че сексуалният контакт с тъмнокожата дама е бил осъществен по взаимно съгласие, а по-късно подаде срещу нея насрещен иск, тъй като скандалът му коствал политическата кариера. През 2011 г. той възнамеряваше да се кандидатира за президент на Франция и до ареста бе смятан за един от най-сериозните претенденти за този пост.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Де Сото

    0 0 Отговор
    Една к..ва винаги може да ти съсипе живота.
  • 2 hana

    0 0 Отговор
    На такова изнасилване доста жени биха казали да. От камериерка за една вечер милионерка, не е лошо! Но и добре си изигра картите жената, майстор излезе, не всяка би успяла да го направи като нея. Уж жертва...а жертвата излезе Строс-Кан и жена му покрай него. Възхищавам се от жена му, която не се остави да и разбият животът.

    Коментиран от #5

  • 3 в..г..з..

    0 0 Отговор
    И много мъже ще му дадат!!!!!!!
  • 4 муспи

    0 0 Отговор
    Преди години един американец осъди цигарени фирми за 6 милиона долара, защото не са го предупредили че пушенето носи рак. Няма някой като е прочитал това да не си е помислял - че то и аз пуша, как точно се вземат тези пари? Но брзо се овладява, смутен от собствената си глупост. Няма втори подаден иск. Медиите вече де занимават с една негрка дето съди ситито, че си е загубила девдтвеноста в парка през ноща. Все още се учиме на демокрация, ще изчезнем неуки.
  • 5 триста итридесети

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "hana":

    не знам тя как играе карти, ма тоз е глупендер