Отидете към основна версия

3 565 15

Съпругата на посланика ни в Скопие стартира благотворителна инициатива

  • северна македония-
  • скопие-
  • благотворителна инициатива-
  • биляна ангелова-
  • срекнасреда

Началото на инициативата бе дадено в книжарница в Скопие

Снимка: МВнР

В Международния ден на спонтанната добрина съпругата на посланика на Република България в Република Северна Македония Биляна Ангелова даде начало на благотворителната кауза - #СрекнаСреда. Инициативата е подкрепена от първата дама на Република Северна Македония Елизабета Гьоргиевска.

„#СрекнаСреда е моя идея, вдъхновена от #Giving Tuesday – Деня за благотворителност в САЩ. По време на пандемията станахме още по-вглъбени в себе си и дистанцирани от другите, дори и от семействата си. Затова реших да създам безсрочна кампания. Във Facebook групата - SreknaSreda /СрекнаСреда/ Happy Wednesday, всеки може да напише какво добро е направил или ще направи. Каква кауза е решил да подкрепи и дали търси съмишленици за нея. Това е група за доброто, защото доброто ражда добро, а заедно сме още по-силни, в това“, заяви при представяне на инициатива г-жа Ангелова, съобщиха от Министерство на външните работи.

Началото на инициативата бе дадено в Книжарница „Икона“ в Скопие, където в рамките на един месец ще бъдат отделяни средства от всеки продаден артикул за организация, която оказва подкрепа на жени - жертви на домашно насилие. Специален гост на днешното събитие бе певицата Сузана Турунджиева, която изпълни песента „Доброто ражда добро“.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: