Отидете към основна версия

2 363 8

Арестуваха Уго Карвахал в Мадрид

  • уго карвахал-
  • уго чавес-
  • наркотероризъм-
  • екстрадация-
  • арестуван

Американски следователи обвиниха Карвахал, бивш генерал и съюзник на покойния венецуелски лидер Уго Чавес, в наркотероризъм и трафик на наркотици

Снимка: БГНЕС

Бившият началник на венецуелското военно разузнаване Уго Карвахал е бил арестуван в четвъртък в Мадрид, след като се е укривал почти две години и ще очаква екстрадиция в САЩ, съобщи Върховният съд на Испания, съобщи Reuters, предаде агенция „Фокус“.

Американски следователи обвиниха Карвахал, бивш генерал и съюзник на покойния венецуелски лидер Уго Чавес, в наркотероризъм и трафик на наркотици, обвинявайки него и други, включително президента Николас Мадуро, че управляват кокаинов картел. Той и Мадуро отхвърлиха обвиненията.

След като Върховният съд на Испания одобри екстрадицията на Карвахал в края на 2019 г., той се скри от властите.

В четвъртък испанската полиция и администрацията на САЩ за борба с наркотиците са го проследили до къща в покрайнините на Мадрид и са разбили бронирана врата, за да го намерят вътре.

По прякор „Ел Пойо“ (Пилето), Карвахал е сменял скривалището си на всеки три месеца и е живял в пълна изолация, без да излиза навън или дори да гледа през прозореца, според полицията.

Той е претърпял няколко операции за промяна на външния си вид и полицията съобщи, че са намерили фалшиви мустаци, бради и перуки в къщата.

Адвокатът на Карвахал в Испания, Мария Долорес де Аргуел, заяви, че Карвахал е подал молба за убежище в Испания, което може да забави екстрадицията му.Нито испанското министерство на правосъдието, нито посолството на САЩ в Мадрид са коментирали задържането му.

Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: