10 Септември, 2021 19:49 2 334 8

Арестуваха Уго Карвахал в Мадрид

  • уго карвахал-
  • уго чавес-
  • наркотероризъм-
  • екстрадация-
  • арестуван

Американски следователи обвиниха Карвахал, бивш генерал и съюзник на покойния венецуелски лидер Уго Чавес, в наркотероризъм и трафик на наркотици

Арестуваха Уго Карвахал в Мадрид - 1
Снимка: БГНЕС

Бившият началник на венецуелското военно разузнаване Уго Карвахал е бил арестуван в четвъртък в Мадрид, след като се е укривал почти две години и ще очаква екстрадиция в САЩ, съобщи Върховният съд на Испания, съобщи Reuters, предаде агенция „Фокус“.

Американски следователи обвиниха Карвахал, бивш генерал и съюзник на покойния венецуелски лидер Уго Чавес, в наркотероризъм и трафик на наркотици, обвинявайки него и други, включително президента Николас Мадуро, че управляват кокаинов картел. Той и Мадуро отхвърлиха обвиненията.

След като Върховният съд на Испания одобри екстрадицията на Карвахал в края на 2019 г., той се скри от властите.

В четвъртък испанската полиция и администрацията на САЩ за борба с наркотиците са го проследили до къща в покрайнините на Мадрид и са разбили бронирана врата, за да го намерят вътре.

По прякор „Ел Пойо“ (Пилето), Карвахал е сменял скривалището си на всеки три месеца и е живял в пълна изолация, без да излиза навън или дори да гледа през прозореца, според полицията.

Той е претърпял няколко операции за промяна на външния си вид и полицията съобщи, че са намерили фалшиви мустаци, бради и перуки в къщата.

Адвокатът на Карвахал в Испания, Мария Долорес де Аргуел, заяви, че Карвахал е подал молба за убежище в Испания, което може да забави екстрадицията му.Нито испанското министерство на правосъдието, нито посолството на САЩ в Мадрид са коментирали задържането му.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Похитители

    14 1 Отговор
    Чисто отвличане.
  • 2 Западни писъци

    16 3 Отговор
    Иначе реват за сваления в Минск американски блогър от Райънеър.
  • 3 Ел Пойо Йоанче

    7 0 Отговор
    Ел Пойо
  • 4 ????

    14 1 Отговор
    Страх ги е да им разкрие техните игри, двуличници такива!
  • 5 Смешници

    8 0 Отговор
    Ел поло не е пиле неграмотници,el pollo или Ел пойо е пиле,научете се да пишете правилно.
  • 6 а яяя

    1 8 Отговор
    Не пипайте честния комунист ей.
  • 7 СВИДЕТЕЛ

    3 0 Отговор
    Трябвало е , да избере България преди време ,защото на Баце наркотиците се придвижваха свободно из страната ни и достигаха до крайната си дестинация без проблеми .
  • 8 Менгеле

    2 0 Отговор
    Световните терористи и НАРКОРАЗПРОСТРАНИТЕЛИ, по-известни като Империята на злото, или направо казано Сащ, е време да бъдат разрушени и изпепелени до степен, че пустинята Сахара да изглежда като екваториална гора, спрямо тази бърлога на дявола Сащ.
Новини по държави: