Отидете към основна версия

5 941 1

Ледени късове отнесоха стотици хора в морето

  • латвия-
  • лед-
  • къс

По първоначална информация най-малко 500 души, сред които жени и деца, са били отнесени навътре в Балтийско море, край Латвия.

Драмата се разразила в залива на Рига, където два огромни ледени блока се откъснали от сушата заедно със стотици хора на тях, съобщи РИА Новости.

На едното парче лед, в областта Майори са се намирали 43 души, а на другия, намиращ се в района Вакарбули – около 500 души.

Говорителката на латвийската спасителна служба Виктория Шембеле заяви пред медиите, че броят на хората е значително по-малък - около 220 души. 180 от тях са били блокирани на леда в района на Вакарбули и около 40 в Майори. В момента са спасени всички с изключение на около 20 души, които все още се намират в морето.

„Спасителните служби получиха сигнали за помощ, в разстояние на няколко минути се откъртиха ледени маси. Ситуацията се усложнява от това, че вятърът духа откъм брега и отнася ледовете навътре в залива”, заявява представителят на службите за извънредни ситуации на Латвия. Той призова хората да не ходят по леда.

Няма данни за сериозно пострадали хора по време на инцидента. 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: