Отидете към основна версия

2 104 7

Възпитаничка на АОНСУ ще ръководи най-големия синдикат в Кипър

  • кипър-
  • сотирула хараламбус-
  • синдикат

Сотирула Хараламбус бе избрана за нов генерален секретар

Снимка: Архив

Български възпитаник, носител на високо държавно отличиена страната ни, пое ръководството на най-големия синдикат в Кипър. За първи път в цялата история на кипърското профсъюзно движение жена застава на най-високия пост, обобщава БНР.

Кипърският дългогодишен синдикалист, бивш депутат, бивш социален министър (в периода 2008-2013 г.) Сотирула Хараламбус бе избрана за нов генерален секретар на Панкипърската федерация на труда (PEO) на приключилата в петък 28-а конференция.

Новият лидер на най-големия синдикат в Кипър е завършила висшето си образование в София, в Академията за обществени науки и социално управление (АОНСУ).

Сотирула Хараламбус е носител на ордена „Мадарски конник”, първа степен. Той ѝ бе връчен лично от президента Румен Радев по време на посещението му в Никозия през ноември 2017 г.

С високото българско държавно отличие тя бе удостоена зазначителния ѝ принос за развитието на българо-кипърските отношения в социалната област и за защитата на трудовите и социални права на сънародниците ни в Кипър.

Сред приоритетите си като генерален секретар на ПЕО Сотирула Хараламбус посочи продължаването на усилията за утвърждаване на колективните трудови договори, на регулациите за минимални заплати и основни обезщетения, за по-доброзаплащане и условия на труд за всички работещи в Кипър.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.

Свързани новини