Last news in Fakti

11 Декември, 2021 10:11 2 096 7

Възпитаничка на АОНСУ ще ръководи най-големия синдикат в Кипър

  • кипър-
  • сотирула хараламбус-
  • синдикат

Сотирула Хараламбус бе избрана за нов генерален секретар

Възпитаничка на АОНСУ ще ръководи най-големия синдикат в Кипър - 1
Снимка: Архив

Български възпитаник, носител на високо държавно отличиена страната ни, пое ръководството на най-големия синдикат в Кипър. За първи път в цялата история на кипърското профсъюзно движение жена застава на най-високия пост, обобщава БНР.

Кипърският дългогодишен синдикалист, бивш депутат, бивш социален министър (в периода 2008-2013 г.) Сотирула Хараламбус бе избрана за нов генерален секретар на Панкипърската федерация на труда (PEO) на приключилата в петък 28-а конференция.

Новият лидер на най-големия синдикат в Кипър е завършила висшето си образование в София, в Академията за обществени науки и социално управление (АОНСУ).

Сотирула Хараламбус е носител на ордена „Мадарски конник”, първа степен. Той ѝ бе връчен лично от президента Румен Радев по време на посещението му в Никозия през ноември 2017 г.

С високото българско държавно отличие тя бе удостоена зазначителния ѝ принос за развитието на българо-кипърските отношения в социалната област и за защитата на трудовите и социални права на сънародниците ни в Кипър.

Сред приоритетите си като генерален секретар на ПЕО Сотирула Хараламбус посочи продължаването на усилията за утвърждаване на колективните трудови договори, на регулациите за минимални заплати и основни обезщетения, за по-доброзаплащане и условия на труд за всички работещи в Кипър.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 МАЛЕЙ

    2 3 Отговор
    КЪТ ЗНАМ КВА ПУКНИЦА БЕШЕ У АОНСУ И ЯКО ДРАНЧЕНЕ
  • 2 🇨🇾🇨🇾АКЕЛ 🇨🇾🇨🇾

    3 1 Отговор
    Браво, на другарката Хараламбус от братската партия АКЕЛ, една от най-силните компартии на запада! Само успехи на новият й пост! 🎗🎗🎗
  • 3 БСП на Бунището

    1 5 Отговор
    АОНСУ е висша Комунистическа Партийна школа на обявения за Престъпен Комунистически Режим.И Кауна с уши награждава с Орден Комунистически Престъпник???Това е Гавра....Това е Гавра с Паметта на хилядите убити Българи от Комунистическия Режим в Европа....Ето дисциплините които изучават кадрите в АОНСУ....
    Институт по марксизъм-ленинизъм
    Център по икономика (Планова икономика)
    Център по партийно строителство,
    Център по идеология ,
    Център за управление на ръководни кадри
    Център за теория и управление на идеологическия процес
    Институт по история на БКП,
    Институт за съвременни социални теории ,
    Институт за социално управление ,
    Междуокръжна партийна школа

    Коментиран от #4

  • 4 Само питам

    3 1 Отговор

    До коментар #3 от "БСП на Бунището":

    Но в Кипър
    тачат тези кадри и затова са по напред от нас .А беше обратното,когато АОНСУ съществуваше.
  • 5 Отегчен Нихилизиран Червен Соросойд EDGE

    1 0 Отговор
    Антисоросоиди Антикомунисти Туркофоби и Националисти са предимно в Кипър по мой лични впечатления разсъждения наблюдения и 15 дневен престой в жълтия рай
  • 6 цербер

    1 0 Отговор
    БългарскА възпитаниЧка, носителКА на високо държавно отличие на страната ни, пое ръководството на най-големия синдикат в Кипър.
  • 7 цербер

    1 0 Отговор
    КипърскАта дългогодишна синдикалистка, бивша депутатка, бивша социална министърка (в периода 2008-2013 г.) Сотирула Хараламбус бе избрана за нова генерална секретарка на Панкипърската федерация на труда (PEO) на приключилата в петък 28-ма конференция.