Отидете към основна версия

2 249 2

Сръбският масов убиец почина в болница

  • любиша богданович-
  • застреля-
  • масов убиец-
  • 13 души

Мъжът, който във вторник застреля 13 души в сръбското село Велика Иванча на 50 км от столицата Белгард, а след това обърна оръжието към себе си в опит да се самоубие, е починал днес около 14.00 ч. от раната си, съобщи Би Би Си, позовавайки се на болнични източници. Лекарите не са могли да го оперират поради тежестта на контузията. Той е бил включен на апаратно дишане и е третиран само с медикаменти.

60-годишният ветеран от войната в Хърватия през 1991 г. Любиша Богданович ликвидира шестима мъже, шест жени и двегодишно дете – някои от които негови роднини, по неясни засега причини. Местни жители разказали, че той е избил хората в няколко съседни къщи с деветмилиметров пистолет, като по време на кървавата баня някои от жертвите все още спели в леглата си.  

Сред убитите са майката на Богданович и синът му. Съпругата му Яворка е в болница, състоянието й е стабилно и животът й е извън опасност. Тя е била оперирана и от врата й е изваден заседнал куршум. Жената е свидетелствала, че след като се уверил, че не е мъртва, мъжът й стрелял в нея отново, за да я довърши. Яворка и още един роднина на убиеца са заявили, че той неведнъж е упражнявал домашно насилие върху нея.

Жертвите на Богданович вероятно ще бъдат погребани в петък. Сърбия е в потрес от масовото убийство, каквото не е имало в страната поне от 20 години насам.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: