Last news in Fakti

11 Април, 2013 17:48 2 244 2

Сръбският масов убиец почина в болница

  • любиша богданович-
  • застреля-
  • масов убиец-
  • 13 души

Мъжът, който във вторник застреля 13 души в сръбското село Велика Иванча на 50 км от столицата Белгард, а след това обърна оръжието към себе си в опит да се самоубие, е починал днес около 14.00 ч. от раната си, съобщи Би Би Си, позовавайки се на болнични източници. Лекарите не са могли да го оперират поради тежестта на контузията. Той е бил включен на апаратно дишане и е третиран само с медикаменти.

60-годишният ветеран от войната в Хърватия през 1991 г. Любиша Богданович ликвидира шестима мъже, шест жени и двегодишно дете – някои от които негови роднини, по неясни засега причини. Местни жители разказали, че той е избил хората в няколко съседни къщи с деветмилиметров пистолет, като по време на кървавата баня някои от жертвите все още спели в леглата си.  

Сред убитите са майката на Богданович и синът му. Съпругата му Яворка е в болница, състоянието й е стабилно и животът й е извън опасност. Тя е била оперирана и от врата й е изваден заседнал куршум. Жената е свидетелствала, че след като се уверил, че не е мъртва, мъжът й стрелял в нея отново, за да я довърши. Яворка и още един роднина на убиеца са заявили, че той неведнъж е упражнявал домашно насилие върху нея.

Жертвите на Богданович вероятно ще бъдат погребани в петък. Сърбия е в потрес от масовото убийство, каквото не е имало в страната поне от 20 години насам.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пловдив

    0 0 Отговор
    Ужас!... Това е войната - гнусно и долно нещо,което съсипва живота на хората не само с жертвите по време на военните действия,а години,даже десетилетия по-късно продължава да върши същото...
  • 2 редник

    0 0 Отговор
    За съжаление напълно вярно. Същото ще става тепърва и с нашите миротворци под флага на НАТО.
Новини по държави: