Last news in Fakti

9 Април, 2013 10:25 4 787 3

Бебе и 13 души разстреляни в село до Белград - Обновена в 21,21 ч.

  • сърбия-
  • убийство

Най-малко 14 души са били убити при стрелба, открита от мъж, в село близо до сръбската столица Белград, съобщава Би Би Си. Според властите сред жертвите са шест мъже, шест жени и две годишно дете. Повечето от жертвите са били в роднинска връзка, разкриват сръбските медии.

В община Младеновац е обявен ден на траур.

Извършителят е 60-годишният Любиша Богданович от село Велика Иванча, съобщават сръбските медии. Трагедията се разиграла между 4,30 часа и 5 часа тази сутрин. Любиша Богданович първо застрелял сина си в собствената си къща и след това започнал да влиза от къща в къща и да стреля по съседите си.

Според телевизия Пинк касапинът първо е застрелял сина си Бранка и жена му Яворка и след това е продължил със стрелбата в четири съседни къщи.

Днешното клане в село Велика Иванча до Белград е най-голямото в света за последните 15 години, отбелязва Б92.

Сърбия не помни трагедия от такъв мащаб. През 2002 г. ветеранът от войната в Косово Драган Чедич разстреля 7 души, сред които и бившата си съпруга, и рани други четирима в сръбския град Лесковац.

През 2007 г. в село Ябуковац Никола Радосавлевич уби деветима и рани други двама.

Убиецът, който работел в Австрия, се скарал с жена си в деня на селския събор и по този повод открил безогледна стрелба пред къщата си. Сред жертвите имаше две млади момчета - 15-годишният Сърджан Баджикич и 22-годишният Драган Джорджевич, както и още трима мъже и четири жени. Тежко ранени са двама други жители на Ябуковац.

След касапницата Никола Радосавлевич се опита да избяга, но беше задържан близо до границата с България.

В семейната къща на Стекич той убил свекървата и снаха Даница и Драгана, а в къщата на Деспотович са разстреляни Микаил, Милена, техния внук Горан Деспотович, съпругата му Йована и техния двегодишен син. След това убиецът се прехвърлил в третата къща, където уби семейната двойка Вельо и Олга. Това не го спряло и той влязъл в четвъртата къща където убил Любина и Милош, съобщава сръбският „Блиц“.

След това се опитал да убие съпругата си и да се самоубие. Жената е починала в болницата.

Директорът на полицията на Сърбия е заявил, че извършителят не е имал досие. От 1981 г. той е имал  разрешително за огнестрелно оръжие.

„Ние всички сме зашеметени. Според първоначалната информация, те бяха нормално семейство и нямаха полицейско досие. В момента тече проверка на всички обстоятелства по случая", каза за „Радио-телевизия Сърбия“ директорът на полицията Милорад Вельович.

Той каза, че хората са били убити в съня си и жертвите са били роднини.

„Той беше тих човек. Никога не знаеш какво го е довело до тази трагедия. Чухме, че синът му е бил прострелян в главата", коментират пред „Блиц“ потресените съседи.

Мястото на кървавата касапница е отцепено от силите на реда, които все още провеждат разследване на инцидента. Очевидци, пожелали анонимност заявиха за „Радио-телевизия Сърбия“, че касапинът имал психични отклонения. Властите отричат той да се води на отчет.

Междувременно се появиха информации, че убиецът е бивш ветеран от войната в Хърватия в началото на 90-те години на ХХ в.  Доскоро заедно със сина си е работел за словенска компания, но преди около година е бил съкратен.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Румен Янев

    1 0 Отговор
    Крайно време е да се забранят " горещите " американски новини

    Коментиран от #2

  • 2 bugs_bunny

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Румен Янев":

    Светла памет на жертвите....
  • 3 ппппп

    0 0 Отговор
    То и в България ще почнат такива работи да стават, ако управляващите продължат да тормозят народа.
Новини по държави: