Отидете към основна версия

4 825 61

Тревожен рекорд на Острова: 93 045 нови случаи на коронавирус за денонощие

  • великобритания-
  • коронавирус-
  • случаи-
  • омикрон-
  • заразени-
  • рекорд

3201 от тях са с Омикрон

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Великобритания отбеляза пореден рекорд със заразявания с COVID-19 за денонощие, като бяха регистирани 93 045 нови случаи, предаде БНР. Заради новата вълна на коронавирус строги мерки се въвеждат от неделя в Ирландия.

Три дни поред Великобритания чупи рекордите по заразявания. От тези общо 93 045 случаи 3201 са с Омикрон. Здравни експерти обаче предупреждават, че случаите на заразявания с Омикрон вероятно са много повече, споменава се дори бройка от порядъка на 200 000 дневно. Новият вариант вече е доминантен в Шотландия и Лондон. По официални данни с Омискрон има само 65 души в болници.

Все по-сериозно става положението в съседна Ирландия. Ирландският министър-председател Михол Мартин обяви нови мерки, след като констатира, че става ясно, че ваксините няма да са достатъчни за справяне с новата вълна на пандемията. Пакетът от ограничения влиза в сила от неделя и ще бъде прилаган поне до 30 януари.

Той влючва вечерен час до 20 ч. за всички ресторанти и барове, като изключение ще се прави за доставки по домовете. След 20 ч. няма да са позволени никакви големи събирания на закрито. Всички пристигащи в Ирландия ще трябва да си представят антигенен или PCR тест, след което ще бъдат тествани пет дни поред след пристигането им.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 23 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: