Отидете към основна версия

8 418 25

Тръмп: Този скандал е по-голям от Уотъргейт, в друго време щеше да се накаже със смърт

  • хилари клинтън-
  • доналд тръмп-
  • кампания-
  • президент-
  • -
  • джон дърам

Кампанията на Хилъри Клинтън е платила на технологична компания да "проникне" в сървърите на Trump Tower, а по-късно и в Белия дом, твърди специалният съветник на Министерството на правосъдието на САЩ Джон Дърам

Снимка: ЕПА/БГНЕС

"В документите на специалния съветник на Министерството на правосъдието Джон Дърам се казва, че президентската кампания на Хилъри Клинтън е платила на технологична компания да "проникне" в сървърите на Trump Tower, а по-късно и в Белия дом, съобщава Fox News.

В иск, подаден на 11 февруари, Дърам заявява, че целта на проникването е била да се създаде "наратив" за заговор между тогавашния кандидат за президент на Републиканската партия Доналд Тръмп и Русия.

Дърам, назначен от тогавашния главен прокурор Уилям Бар да ръководи проверката на "руското разследване", направи това твърдение в разследването си, в резултат на което бяха повдигнати обвинения срещу адвокат на ФБР и бившия адвокат на кампанията на Клинтън Mайкъл Съсман, който в момента е обвинен в даване на неверни показания пред федерален агент.

В раздел от досието, озаглавен "Фактическа обстановка", Дърам твърди, че Съсман "е събрал и предал твърденията на ФБР от името на поне двама конкретни клиенти, включително технологичен ръководител в базирана в САЩ интернет компания и кампанията на Клинтън".

В жалбата на Дърам се казва, че "записите за фактуриране отразяват", че Съсман "многократно е издавал фактури на кампанията на Клинтън за работата си по твърденията на "Руска банка-1", като се позовава на фалшиви документални резюмета, събрани от Съсман, с цел да посочат връзка между Тръмп и руска банка.

Подаването на документите разкрива също така, че Съсман и изпълнителният директор на технологичната компания са се срещали и общували с адвоката на либералните активисти Марк Елиас.

В отговор на тази новина, Тръмп направи изявление, в което твърди, че последната бомба предоставя "неоспорими доказателства", че кампанията му е била шпионирана от Клинтън, за да "развие напълно измислена връзка с Русия".

"Пледоарията на специалния прокурор Джон Дърам предоставя неоспорими доказателства, че кампанията ми и президентството ми са били шпионирани от агенти, платени от кампанията на Хилари Клинтън, с цел да се развие напълно измислена връзка с Русия. Това е скандал, много по-голям по обхват и мащаб от Уотъргейт, и тези, които са участвали в тази шпионска операция и са знаели за нея, трябва да бъдат подложени на наказателно преследване. В друг период в нашата страна, това престъпление щеше да се наказва със смърт. Освен това трябва да се изплатят обезщетения на онези, които са били ощетени".

Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 83 гласа.

Свързани новини