Last news in Fakti

13 Февруари, 2022 18:57 8 410 25

Тръмп: Този скандал е по-голям от Уотъргейт, в друго време щеше да се накаже със смърт

  • хилари клинтън-
  • доналд тръмп-
  • кампания-
  • президент-
  • -
  • джон дърам

Кампанията на Хилъри Клинтън е платила на технологична компания да "проникне" в сървърите на Trump Tower, а по-късно и в Белия дом, твърди специалният съветник на Министерството на правосъдието на САЩ Джон Дърам

Тръмп: Този скандал е по-голям от Уотъргейт, в друго време щеше да се накаже със смърт - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

"В документите на специалния съветник на Министерството на правосъдието Джон Дърам се казва, че президентската кампания на Хилъри Клинтън е платила на технологична компания да "проникне" в сървърите на Trump Tower, а по-късно и в Белия дом, съобщава Fox News.

В иск, подаден на 11 февруари, Дърам заявява, че целта на проникването е била да се създаде "наратив" за заговор между тогавашния кандидат за президент на Републиканската партия Доналд Тръмп и Русия.

Дърам, назначен от тогавашния главен прокурор Уилям Бар да ръководи проверката на "руското разследване", направи това твърдение в разследването си, в резултат на което бяха повдигнати обвинения срещу адвокат на ФБР и бившия адвокат на кампанията на Клинтън Mайкъл Съсман, който в момента е обвинен в даване на неверни показания пред федерален агент.

В раздел от досието, озаглавен "Фактическа обстановка", Дърам твърди, че Съсман "е събрал и предал твърденията на ФБР от името на поне двама конкретни клиенти, включително технологичен ръководител в базирана в САЩ интернет компания и кампанията на Клинтън".

В жалбата на Дърам се казва, че "записите за фактуриране отразяват", че Съсман "многократно е издавал фактури на кампанията на Клинтън за работата си по твърденията на "Руска банка-1", като се позовава на фалшиви документални резюмета, събрани от Съсман, с цел да посочат връзка между Тръмп и руска банка.

Подаването на документите разкрива също така, че Съсман и изпълнителният директор на технологичната компания са се срещали и общували с адвоката на либералните активисти Марк Елиас.

В отговор на тази новина, Тръмп направи изявление, в което твърди, че последната бомба предоставя "неоспорими доказателства", че кампанията му е била шпионирана от Клинтън, за да "развие напълно измислена връзка с Русия".

"Пледоарията на специалния прокурор Джон Дърам предоставя неоспорими доказателства, че кампанията ми и президентството ми са били шпионирани от агенти, платени от кампанията на Хилари Клинтън, с цел да се развие напълно измислена връзка с Русия. Това е скандал, много по-голям по обхват и мащаб от Уотъргейт, и тези, които са участвали в тази шпионска операция и са знаели за нея, трябва да бъдат подложени на наказателно преследване. В друг период в нашата страна, това престъпление щеше да се наказва със смърт. Освен това трябва да се изплатят обезщетения на онези, които са били ощетени".


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 83 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ха ха

    125 0 Отговор
    Браво, Факти! Време е за разкриване на пораженията, които нанасят Давос, кликата на Клинтън и режимът на бащата на Хънтър. Шори, Шваб и НПО-тата финансирани от милиардери вън от управлението. Политиците под клетвена декларация, че не са свързани с лица или фирми от Световния икономически форум... И полека-лека ще започнем да се оправяме.
  • 2 В.В.П.

    119 0 Отговор
    Всъщност когато и да ,се неутрализират,,Бил и Кил,няма да е късно .Тиея ,мизантриопи и боклуци ,така си работят .Тромп е цвете за мирисане пред ,,,демократката ,Килъри .Това е звяр в човешки грозноват облик
  • 3 КРА

    139 0 Отговор
    Така са действали и действат марионетките на глобалистите - демократическата партия в САЩ. Само подмолни действия, заговори, манипулации и пропаганда. Сега правят същото с надуването на балона Русия напада Украйна. Много гнусна пасмина.
  • 4 3.14К

    125 0 Отговор
    Вече няколко години пиша, че световния хаос,войни, убийства, дезинформация, фалшифицираните избори в Америка, се дължат на духовно и душевно попадналите соросоиди, клинтънисти!
  • 5 рижия клоун

    4 70 Отговор
    оsра всичко

    Коментиран от #12

  • 6 НАЙ-ВЕЛИКАТА ДЕМОКРАЦИЯ

    106 1 Отговор
    Забранени протести, насилие и дори стрелба по протестиращи, задължителни ваксинации, дискриминация на база ваксинация и цвят на кожата (белите се дискриминират в полза на черни най-вече), подслушвания на политически опоненти, външни и вътрешни изборни манипулации, международен икономически натиск, прокси управляващи в подчинените страни, икономическо източване на подчинените държави, екологично замърсяване в името на печалбата, войни и стотици милиони загинали заради американската демокрация.
  • 7 до г-жа Х. Мустафа

    60 1 Отговор
    По-голям скандал от Уотъргейт е как Джером Пауъл е търгувал в забранени периоди, непосредствено преди FOMC срещите на Федералния резерв.
    Нито Тръмп, нито Байдън ще го споменат, защото се е случвало през мандата и на двамата.

    Коментиран от #16

  • 8 Сащ

    14 7 Отговор
    Това е нормално...
  • 9 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    32 0 Отговор
    БРАВО ФАКТИ БГ
  • 10 БПФ

    35 3 Отговор
    Добре бе, Доналде - беше президент - дори тогава тия ти развързаха ръцете, като се опитаха с открито подпомагани от тях улични бунтове, палежи и мародерства да те свалят от власт. Защо не реагира тогава, защо не ги смаза? Обявяваш военно положение, заповядваш цялата върхушка на т.нар. "демократи" да бъде арестувана, разследвана за държавна измяна и съдена. Кметове, губернатори, които вместо да въдворят законност насърчаваха бандитите - полуживата, обонгото, всички останали. Имаше властта да ги смажеш, защо не го направи?
  • 11 Виталия

    52 1 Отговор
    Килари Хлинтън е по-голямо бедствие от фолк певица.
  • 12 Антитрол

    60 0 Отговор

    До коментар #5 от "рижия клоун":

    Ха ха пропаднаха ви опорките за лошата Русия и руските хакери назначени от Путин - мъка, соросоидна мъка, една по една опорките им пропадат и пропагандата против Русия ама хич не върви.

    Коментиран от #14

  • 13 Рошко

    36 1 Отговор
    Евреи, какво да очакваш от тях
  • 14 Виталия

    3 18 Отговор

    До коментар #12 от "Антитрол":

    Тръмп беше сръбски човек, но главните страни отдавна са Русия и САЩ в непрекъснати битки
  • 15 USA

    55 1 Отговор
    "заповядваш цялата върхушка на т.нар. "демократи" да бъде арестувана, разследвана за държавна измяна и съдена."

    По същата причина по която в България не могат да осъдят герберската мафия - "демократите" (тяхната мафия) са се наместили навсякъде - съдии, прокурори, медии, военни, банкери, ЦРУ - всичко е тяхно. Временно изпуснаха властта с Тръмп но фалшифицираха изборите и успяха да го свалят - помниш че му изтриха акаунтите още докато беше президент - и социалните медии са техни.

    Да не мислиш че обикновените американци гласуват за тях - изборите ги "печелят" както герберите ги "печелеха".

    Коментиран от #21

  • 16 ха ха

    44 0 Отговор

    До коментар #7 от "до г-жа Х. Мустафа":

    Само хората от Фед да бяха... Най-великият инвеститор е съпруг на една от вещиците - Пил(г)оси. Превърнаха политиката в бардак. Самообогатяване за сметка на хората. Комисионни от тъмни сделки с Русия, Китай и Иран. Търговия на борсата, изпиране на пари, търговия с влияние и прахосване на парите на данъкоплатците за субсидиране на милиардери с идиотски проекти. Време е елитите да бъдат наказани...
  • 17 Ххх

    40 1 Отговор
    Тази жена е виновна за смърта на толкова много хора. Не е случайно, че стана за резил пред цял свят, кака Моника добре и подаде топката. Хилари и оня дърт мавруд Пелоси са 2те най кръвожадните хрътки от ада
  • 18 Вмрк

    27 0 Отговор
    На Тръмп му се сърди цял свят, че не почна война с Русия. Гледай сега тва старо и грохнало старче как го мислят за бесен ястреб. Печатницата печата 24 часа нон стоп долари и на някой му трябва войнаа, естествено по далече от щатите. Тея бунаци от как са станали държава не са водили война на тяхна земя обаче рано или късно ще стане и ще разберат и целия свят ще разбере, че не стават за чеп и на зеле. 😁няма да е като в Виетнам или Авганистан или Сирия да се разсърдят, че ги бият и да си хванат пътя. Щего ядът плътно, до задните колела
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 ЖалкиНищожества

    22 0 Отговор
    Курваринът юКлинтън натри носа на тази дъртаКоза
    - истеричнатаАлкохоличка Хилъри,като блъскаше аналноИорално Моника в Белия дом. Но това е малко наказание .АлкохоличкатаЗаслужава някой да я прати час по-скоро вАда,заедно с меката киткаБлеар,заради милионите убити и грабежите в Ирак .
  • 21 народа знае

    3 25 Отговор

    До коментар #15 от "USA":

    ГЕРБ не са ползвали Венецуелски машини за гласуване. Пладнешките Престъпници са проксита на Румен Радев. Те трябва да бъдат съдени за фалшифициране на избори.
  • 22 Те ви свобода те ви

    9 0 Отговор
    Демутрокрация
  • 23 Нетърпимо

    14 1 Отговор
    Клинтънови ще горят в ада,ядат деца,колко хиляди изчеднали деца от хаити са ги закарали в сащ.там ги трепят и ядат,пият им кръвта..това са зверове
  • 24 Човек с памет

    16 1 Отговор
    Нищо чудно, с времето ще излизат много скандали за партията на демократите в САЩ. Лъжат на поразия, за всичко им е виновна Русия, прецакаха разумния Сандърс заради истеричната Клинтън.
  • 25 Натовец

    1 17 Отговор
    По-гламав отДончо до сега не е обитавал Белият дом.