Отидете към основна версия

1 622 7

"Да живеем с COVID" на Острова

  • великобритания-
  • борис джонсън-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • омикрон

Някои учени обаче призоваха правителството на Борис Джонсън да бъде по-внимателно в преценките си, а лейбъристите заявиха, че министрите избързват с решението

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Британският премиер Борис Джонсън ще обяви тази вечер на специална пресконференция неговия план „Да живеем с Covid“, който предвижда премахване на всички останали ограничения в Англия, включително задължителното самоизолиране в случай на заразяване с вируса.

Премиерът първо ще проведе заседание на своя кабинет преди да запознае депутатите в Камарата на общините с плана, който, според думите му, ще върне свободата на хората. Някои учени обаче призоваха правителството да бъде по-внимателно в преценките си, а лейбъристите заявиха, че министрите избързват с решението.

От "Даунинг стрийт" заявиха, че успехът на програмата за масово ваксиниране „поставя Англия в много силна позиция да реши да премахне всички законови ограничения“. В изявлението се допълва, че пандемията още не е отшумяла и планът „Да живеем с Covid“ е внимателен подход, който гарантира стриктно наблюдение на данните и вземане на спешни мерки, ако се налага да се реагира на появата на нови варианти на вируса.

Все още не е ясно дали промяната означава, че хора с положителни тестове могат да ходят на работа. Няма яснота и по въпроса дали ще бъде прекратено безплатното латерално тестване. Отговорите се очакват на пресконференцията на Борис Джонсън тази вечер.

Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 7 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: