Отидете към основна версия

6 543 32

Проф. Михаил Станчев: Нищо чудно на картата да се появят две украински държави

  • проф. михаил станчев-
  • украйна-
  • русия-
  • путин-
  • донбас

"Наивно е да предполагаме, че Путин ще си отиде. Системата на КГБ, която е управляваща в Русия, няма да предаде властта си толкова бързо”, смята проф. Станчев

Проф. Михаил Станчев; Снимка: Алтернативата

“Признаването на републиките значително ще влоши позицията на Русия в световната политика. Ще предизвика недоволство в европейските и не само в европейските страни”.

Това каза проф. Михаил Станчев, преподавател в Харковския университет, пред Калин Манолов в предаването “Алтернативата”.

“Нашите несигурни съюзници може би вече разбраха какво е истинското лице на политическото ръководство на Кремъл”, посочи проф. Станчев.

“Путин вижда едно - че засега нито Европа, нито САЩ ще го спре”, смята той.

“Генералната стратегия на европейската дипломация предпочита разрешаване на въпроса по дипломатически път. Виждате обаче, че с преговори нищо не става. Никакви нормални преговори не може да се водят с Москва”, категоричен беше проф. Станчев.

“Диалог с Путин много трудно се води”, посочи той.

“Половината ми студенти са от Донбас. Техните родители, братя, сестри са в Донбас. По техните думи - на моите студенти, обявиха мобилизация на мъжете до 60 години, уж доброволна мобилизация. Жените, старите хора и деца им е разрешено да заминат за Русия. Уж 700 хиляди бежанци, по последни данни чуваме за 70 хиляди бежанци. Сепаратистките отряди остават в Донбас. Целта на Путин е да ги накара да се бият, вече имаше опити на сепаратисти да тръгнат в посока Мариупол”, каза още професорът.

“Мисля, че Путин не си отива. Наивно е да предполагаме, че той ще си отиде. Системата на КГБ, която е управляваща в Русия, няма да предаде властта си толкова бързо. Докато Путин отговаря на техните изисквания, ще седи на власт, докато може. През 2022 година има 100-годишнина от образуването на бившия Съветски съюз. Нищо чудно Путин да започне да реализира своя план да стигне до Киев и на картата да се появят две украински държави”, завърши той.

Целия разговор можете да гледате във видеото:

Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 27 гласа.

Свързани новини