23 Февруари, 2022 12:14 7 950 162

Проф. Вацов: Докато не се противопоставим на Путин военно, той ще продължи да си разиграва коня

  • проф. димитър вацов-
  • димитър вацов-
  • владимир путин-
  • путин-
  • западът-
  • запада

"Той може да удари и Киев и да сложи марионетно правителство. Санкциите няма да го спрат", каза философът

Проф. Вацов: Докато не се противопоставим на Путин военно, той ще продължи да си разиграва коня - 1
Проф. Димитър Вацов, кадър: "Денят с Веселин Дремджиев"

"Залагайки на мирните преговори и отказвайки се от военна подкрепа за Украйна, Западът и НАТО оставиха Путин да си разиграва коня". Това каза проф. Димитър Вацов, философ, културолог и преподавател в Нов български университет, в предаването "Денят с Веселин Дремджиев", което се излъчва по TV+ и TV1.

"Аналогията е с времето преди Втората световна. Тогава дълго време западните демокрации си затварят очите: за анексията на Австрия, за подялбата на Полша… Така е и сега: Южна Осетия и Абхазия, Крим, сега Донбас и Луганск… Ние, демократичните хора, сме утопични и егоистични: не искаме война, защото искаме мир, а и егоистично не искаме жертви. Докато не разберем, че без война няма как. А Путин няма на какво друго да разчита освен на военна агресия. Както казва Марк Галеоти, при оскъдица на ресурси той нито може да запази режима си във вътрешен план, нито може да играе ролята на велика сила, без да рекетира света военно. Без това гравитационната сила на Руската федерация ерозира. Спомнете си Грузия, Евромайдана в Украйна, протестите в Беларус, дори в Казахстан. Икономически по-близките географски до Европа се обръщат към ЕС – там е стокооборотът им, - съответно започват и културни, и политически промени", анализира философът.

"Бившите съветски републики в Централна Азия и регионите в Далечния Изток се обръщат към Китай. И Путин се опитва да спре тази ерозия, използвайки луфта от конфликта между САЩ и Китай. Той създава марионетни диктаторски режими в покрайнините си или просто присъединява територии", отбелязва проф. Вацов.

"Путин и Западът изхождат от различни понятия за суверенитет. Той използва домодерното понятие, според което суверен е самодържецът, който има абсолютна и неделима власт. Според това понятие никой друг няма суверенитет – нито Украйна, нито другите бивши съветски републики, нито дори Румъния и България. Частичен суверенитет има само онзи, който успее
пряко – със сила, с война – да се противопостави на самодържеца. На него се признава статут на „Велика сила“ – но само временно: докато успява да поддържа силата си и да се противопоставя. Модерността въвежда понятието за народен суверенитет. Това значи, че гражданите – всички ние заедно, - се договаряме как искаме да се управляваме. И значи народът на Украйна или на България да решава как и с кого да живее. Путин това не го разбира. И тъй като сме оставили нещата на неговия произвол, той агресира. Вече е ясно – след новото изявление, че границите на ДНР и ЛНР са тези по техните конституции, т.е. бившите административни граници на украинските области, и че той ще агресира военно като увеличи минимум два пъти териториите, владени сега от сепаратистите. Дали сега или след месец, той ще реши. Но в зависимост от поводите и възможностите за пропагандна легитимация на действията си, той може да удари и Киев и да сложи марионетно правителство. Санкциите няма да го спрат", каза още професорът.

"Предстои дълъг и труден период, в който Западът и ние като част от него ще трябва да осъзнаем, че докато не се противопоставим – като минимум с решимост за действия, ако не веднага с преки действия, - на Путин военно, той ще продължи да си разиграва коня. В това време неговите тролове в медиите, а и политически проксита на официални позиции, ще продължават да подриват решимостта ни", заключи проф. Димитър Вацов.

А ето и ВИДЕО от интервюто на Веселин Дремджиев с проф. Вацов:


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 92 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ха ха

    266 26 Отговор
    Кой си ти бе Вььшшкар та ще се противопоставиш на велиеюкия Путин.Хайде опитай да те видим.

    Коментиран от #101, #154

  • 2 ХАХАХАХАХАХАХАХ

    281 18 Отговор
    Нахлюпвай тенджерата на главата и бегом марш към Крайна да се противопоставяш на Путин. Земи и целият атлантически съвет с теб!!!
  • 3 Какъв

    241 13 Отговор
    кон?! И това е пофесор по философия?!?

    Коментиран от #152

  • 4 Вова император на Третия Рим

    200 16 Отговор
    Още един де ще пляска руснаците с гол 🍑 по 🍒
  • 5 GnG

    233 14 Отговор
    Владимир Путин, каза, "ТЕЗИ, които ВЗЕХА властта в Киев, чрез ВЪОРЪЖЕН ПРЕВРАТ, незабавно трябва да спрат бойните действия в Донбас !"

    Това, което деликатно ПРЕМЪЛЧА, руският Президент, е, УЧАСТИЕТО на северно-американската държава О в ПОДГОТОВКАТА, ОРГАНИЗАЦИЯТА и ИЗПЪЛНЕНИЕТО на този ДЪРЖАВЕН ПРЕВРАТ !
  • 6 Теле

    109 4 Отговор
    Хайде де
  • 7 Новакович

    39 32 Отговор
    Незабавно започване преговорите с РСМ за членство в ЕС, официализиране на македонското малцинство в България, АЕЦ Белене да стане сръбски!
  • 8 случаен

    223 12 Отговор
    Нов професор на хоризонта!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Разсъжденията са му като на кон с празна глава! Ако му връчим автомат,сигурно ще излезе с телково решение за инвалидност!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 9 Мародер

    201 7 Отговор
    Ваца, никой не ти пречи - заминавай моментално на фронта! Аз ще остана да ги чакам тук с хляб и сол - по стар български обичай.
  • 10 Ужасонн

    127 9 Отговор
    Освен да го удариш с голо Д по Мад?
  • 11 Я па го тоя

    185 9 Отговор
    Ма взимай пушката и каската и беж да се противопоставяш военно на Путин..-ма бегай бе...Пред екрана сте всички смелчаци-
  • 12 МДАА

    104 7 Отговор
    Ако удари Киев ще смени едни марионетки с други. Ама няма да успее, защото дрогираният шут ще избЕга в Лвов, където са и господарите му.
  • 13 ДП1

    142 11 Отговор
    Този луд иска война с най-силната военно държава в света, но ние българите сме горди, че това е православна държава.
  • 14 дедо

    140 8 Отговор
    тоя умник как ли е професор ако с това си вади хляб да сменя занаята

    Коментиран от #123, #141

  • 15 123

    173 7 Отговор
    Що не изпратиш твойте деца на фронта.
    Когато Бандеровците палеха живи хората в Окрайна къде беше???
    Като избиваха неудобните журналисти къде беше????
    Като избиха полицаите в Мариопол Къде беше ????
    Май искаш да изкараш няколко сребърника от новия господар, жал ми е за такива като теб.
  • 16 1111111

    114 7 Отговор
    Кои ние, бе смешник?
  • 17 Ха ха ха ха ха

    143 9 Отговор
    Ами айде Вацев, губиш време в лаладжийство. Грабвай пушката и заминавай. Нашите деца няма да ходят. Вие с Пасито тръгвайте
  • 18 Годфри

    89 9 Отговор
    Е, ако не беше "кръвожадният" Путин, кой ли щяха да дъвчат по цял ден такива като този ?

    Коментиран от #29

  • 19 Браво на

    119 8 Отговор
    Професора викам ти професора защото ти забравих името от каде си купи дипломата

    Коментиран от #153

  • 20 СССРБарета

    119 9 Отговор
    Ма взимай един автомат и отивай бе те Украйна ще те приемат с отворени обятия на първа линия на фронта! Обади се на Цветанов и Пасито и тримата заедно с трабанта тръгвайте за Украйна! Ако има място вземете Инджев Той може да плаши противника само с вида си!

    Коментиран от #60, #71, #162

  • 21 Веселин

    107 7 Отговор
    И как ще стане това??? Като им изпратим рисунки на осем Ф16 ???
  • 22 Иванушка

    85 8 Отговор
    Малий къв е румен и зачервен, че тоя си е чиcт руснак ама от пребоядисаните, навалните. Ми Ваца фащай и ти шмайзера като колегите си писарушки и пали подметки да "респектираш". Или наивно си въобразвваш че аз, Джо и Борята Джонсън ще ти вършим черната работа ?
    Не червенушко - лично Ти и такива будали като теб ще гинете с хиляди, а ние с Джо ще викаме - даваааай Вуцааааа.....))))) Егати тъпaкa
  • 23 Covid

    74 6 Отговор
    Фашистка подлога
  • 24 питам

    93 6 Отговор
    Вацов, спомняте ли си, че в Карибите имаше едно островче ГРАНАДА, начело с Бишоп, който проведе реформи! САщ го обяви за комунист и кастровист? След това, че на острова имало 28 американски студенти - екскурзиянти, чийто живот бил застрашен ! След "блестяща" военна операция островчето беше превзето, Бишоп - УБИТ! А Панама: когато Нориега бе поискал връщане на Панамския канал от САЩ, той беше обявен за наркотрафикант и убиец , след "геройска" военна операция отвлечен и изгни в затвор във Флорида и т.н. и т.н. Та Вацов и другите тебеподобни, вие като човеци също имате съвест, НО ПАРИТЕ, КОИТО ПОЛУЧАВАТЕ НИ ВИ ДАВАТ ВЪЗМОЖНОСТ ДА СТЕ СЪГЛАСНИ СЪС СЪВЕСТТА СИ !!!

    Коментиран от #66

  • 25 Докато не се противопоставим на Путин

    65 5 Отговор
    КАК КАТО СЕ НАДУПИП ЛИ
  • 26 Ти луд ...

    101 7 Отговор
    ... ли си бе ?
    Ще се противопоставиш ? Със Прашка ли ?
    Откъде изпълзя бе ?
    Културолог ?
    Ти наясно ли си че проповядваш война ?
    Щял да се противопостави военно ?
    Чалдиса ли се ? И това е преподавател ?
    Пази боже ...
  • 27 Блогър

    72 6 Отговор
    Този пишман стратег филолог иска война.Неграмотник,съвсем е забравил че България беше на страната на Хитлер През Втората световна.И забрави да спомене и Косово.Няма никаква народна демокрация-каквато решат силните и богатите Това става в том свят.За Това въпроса е стар Като Сталин" А той колко дивизии има?"
  • 28 Тошо

    86 7 Отговор
    КАТО ГО ГЛЕДАМ ТОЗИ ТУРБОДЕБИЛ ОСТАВАМ С УСЕЩАНЕТО ,ЧЕ ВСИЧКИ ПРОФЕСОРИ ЕДИН .... ГИ Е ПРАВИЛ.

    Коментиран от #38

  • 29 ХАХАХАХАХАХ

    24 3 Отговор

    До коментар #18 от "Годфри":

    Не гепи от Василишин, ЕЙ!

    Коментиран от #142

  • 30 ПАСИ СИ ПАСУВА И СА СКРиЛ

    65 5 Отговор
    Нейде ДА НЕ ЗЕМАТ ДА ГО ПРАТЯТ НА ИЗТОЧНИЯ ФРОНТ А ЖИНА МУ ЗА ОБСЛУЖВАЩ ПЕРСУНАЛ НА УСАДЖИИТЕ...
  • 31 Stoich

    75 6 Отговор
    Качвайте се със Сюлейман Паси на Трабанта и бегом на фронта.
  • 32 Fury

    67 6 Отговор
    В такъв случай повеждай армията така от креслото и аз мога да бутам фитили.А, че запада принуди Русия да постъпва по този начин нещо няма ли да кажеш.
  • 33 Факт

    65 6 Отговор
    Поредния послушник на Козяк , нищо ново
    Съветвам го да си прочете коментариите и сам да прецени колко е праз . Глас народен глас божи но не и за Юда а той не се различава от него много по продажност .
  • 34 ДА ИЗМЕТЕМ крадливата пасмина ГЕРБ

    66 5 Отговор
    Ето го поредният "професор"-шматарок на заплата към ул. „Козяк“...
  • 35 Българин

    59 4 Отговор
    Тоя нормален ли е???
  • 36 Луд за връзване

    67 5 Отговор
    Извинявайте,но този професор,дървен философ,не е с всичкия си! Да иска военно противопоставяне! Това е лудост!
  • 37 НИМРОД

    65 4 Отговор
    Този е тотално изпращал.

    ЧУДЯ СЕ ТАЗИ ЗАВЪРШЕНИ ИДИОТИ КОИТО ГРАЧАТ ПО МЕДИИТЕ НАЯСНО ЛИ СА , ЧЕ КОНФЛИКТА НЯМА ДА Е САМО В САМО В УКРАЙНА?!!

    НИЕ ВЕЧЕ СМЕ В ТОЗИ КОНФЛИКТ.

    АКО ТАКИВА КОТО ТОЗИ ИДИОТ СИ МИСЛЯТ , ЧЕ СТОИМ ОТСТРАНИ И ЩЕ НАБЛЮДАВАМЕ КАК НЯКЪДЕ ТАМ В УКРАЙНА СЕ БИЯТ С КАМЪНИ И ДЪРВЕ , то те са в огромна заблуда.

    Тази война вче е и наша.
    Утре над нашите глави ще се сипят ракети и некой няма да ни пита защо това се е случило.

    ДА НЕ ГОВОРИМ ЗА КОСМИЧЕСКАТА ВОЙНА.

    Избийте от главите на такива хрантутници мисълта, че обединени ще победим във война която НЯМА ДА Е КОНВЕНЦИОНАЛНА!!
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 трябва

    64 4 Отговор
    да се види, кой плаща на такива урун.гели да говорят небивалици в ефир..Как ще се противопоставиш на Русия военно бе...къв е тоя смешник...
  • 41 Kcaniba

    53 6 Отговор
    ...то едни професори се разиграфат в ефира, то едни коментарии!! То едни коне.....
    Защо изобщо се обаждате неподготвени, с 2 испански самолета и повишаването на тарифите!!!
    Сега като разко се качи всичко и народа излезе вън на протести, пак Путин ли ще ви е виновен или рауските агенти!????? Питам!!!!
  • 42 барчо

    49 8 Отговор
    Като знам какво образование дават в Нов български, което не признават дори и тук в БГ ми е ясно и какви са преподавателите там. А като му чета и творението тук ми е ясно, че е толкова професор, колкото съм и аз космонавт. Тоя ръси простотия след простотия. Предлагам му да отиде там да воюва, но не под български флаг, а пред украински. Там да философства. Аналогията с Втората световна е този в случая, че част от света поддържа фашистка Украйна, която изби над 14 500 хиляди хора, повечето от които невъоръжени, жени, деца, старци и не се знае колко още направи инвалиди. Точно така тези същите уж демократични държави поддържаха Хитлер и го направиха мощ, благодарение на вливаните там пари и техника. Сега напълниха Укрия с оръжие, като пример прословутите Дживелин, чиито бройки в момента са повече в Укрия, отколкото в повечето страни членки на НАТО. От седмица бомбандират Донбас и Логанск с ракети Град, миномети, артилерия, въпреки подписаното Минско споразумение и от двете страни. Между другото ако 2014 г не беше Путин, това споразумение нямаше да съществува, а украинската армия разформирована. Бяха ги обкръжили и само се чакаше заповед за обезоръжаването и. Тогава нито Донбас, нито Логанск искаха да подписват, а да вейнат байраците в Киев, но Путин ги уговори да не го правят и да подпишат мира. Явно е сгрешил тогава. Сега обаче тези нови две държави ще са му по-верни от куче. С подписа си през 2014 г Украйна ги признава за отделни републики със съответните г

    Коментиран от #46

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Вземете

    45 3 Отговор
    го запас!Какво го чакате?!
  • 45 старецът и реката

    52 3 Отговор
    Само едно нещо не ми е ясно, тези нашенски умници, чии синове, бащи и български момчета ще пратат в месомелачката на войната. Абе професоре, ти някога усещал ли си каква е само миризмата на войната, видял ли си как падат бомби и се рушат сгради. Запиши се доброволец и ходи да воюваш със синовете си! Аз ще се воювам само за Родината си, но не и за чужди интереси!

    Коментиран от #49

  • 46 барчо

    43 2 Отговор

    До коментар #42 от "барчо":

    С подписа си през 2014 г Украйна ги признава за отделни републики със съответните граници.
  • 47 ВАЦОВ ВАЦОФ

    42 4 Отговор
    ТИ ЕПТЕН СИ Я ВАПЦАЛ. ВОЕНО НА РУСИЯ. ТА В ДИАМЕТЪР ОТ 1300 КИЛОМЕТРА НЕМА ЕДНА БОЕ СПОСОБНА ВОЙСКА. А СУАЩ СИ РАЗИГРАВАТ КОНЯ ЩОТО СА ДАЛЕКО. ЩЕ ВОДИМ ВОЙНА СЪС ДВАДЕСЕТ РОДОВА ВОЙСКА. ДВАДЕСЕТ РАЗЛИЧНИ ДЪРЖАВИ ПОД ЕДНО КОМАНДВАНЕ.

    Коментиран от #58

  • 48 Грух

    47 3 Отговор
    Този господин е опасен за всички нас с изказванията си !
  • 49 барчо

    41 2 Отговор

    До коментар #45 от "старецът и реката":

    Напълно правилно. Войната е нещо ужасно и за съжаление тези наши чепове искат да ни въвлекат в ... както се изразяваш месомелачка. Четох едни статистики за прословутата война за Малдивите между Аржентине и Англия. Интереното е, че убитите англичани се броят на пръсти - 25 или 27 бройки. Нооооо, самоубилите се войници след войната след като са получили уплах, ранявания, шок и т.н. вниииииииманиеееее - 300 броя. И точно така. Онези дето вякат много в НС и политиците първи да ни поведат, заедно със синовете си. Ние какво. Ще поизчакаме да видим как ще допълзят като червеи. Гниди нещастни. Война ми искат да водят за чужди интереси.
  • 50 Ам че

    45 3 Отговор
    Противопостави му се ве!Мешката,пушката ,скачаш в-у некой от чертежите на самолет и газ към Донбас! А...поискай си от кака Ленче,малко от мазния полски крем че ще ти трябва.Ще разбереш за какво.
  • 51 Професор Тоалетна Хартия

    31 3 Отговор
    Господи!
  • 52 Задължително е да се "освидетелства ...

    42 4 Отговор
    ... за психично здраве", ясно съзнание и бистър ум. Предположението, че се прави на "ястреб" за оригиналност не се вмества във възможността за повторение на "символична война" по простата причина, с какво са бомбардирани обекти тогава и какво би последвало сега. Видяхме НАТО миролюбците в СФРЮ. НЕ ДАЙ БОГ, РУСИЯ ДА НИ ТРЕСНЕ.
  • 53 Професор в НБУ?!

    42 2 Отговор
    Е, няма нужда от коментар.

    Коментиран от #100

  • 54 Сталин

    44 3 Отговор
    Човека не е добре
  • 55 обувка 36

    48 2 Отговор
    Язък дето си професор. Ама те професорите станаха повече от индианците.
  • 56 ха ха хааа

    11 23 Отговор
    Здорово , колхознята ... 🤭 Работаете ?!
  • 57 Иван

    44 2 Отговор
    Вацов, бая си опънал кожичката, като те гледам. Бая си напращял. На добра хранилка си.
  • 58 барчо

    43 3 Отговор

    До коментар #47 от "ВАЦОВ ВАЦОФ":

    Държава с 20 иляди войска и 60 иляди полиция, като бюджета на войската е три пъти по-малка от на полицията да иска да взема страна е смешно. Ние си плащаме рекета, че ни пази НАТО от Турция и това трябва да е достатъчно. Кой сака да се бие, прав му път. Аз на война не отивам срещу руснаците не само защото имаме неизплащаем дълг към тях, а това е нашата запазена идентичност, но и защото с нищо не ни заплашват. Ако разбера, че синът ми ще ходи, лично ще му счупя краката. Длъжни сме и да знаем по-лошото. САЩ и е ясно, че нито един български войник няма да стреля срещу руски и по тази причина просто иска тук да разположи ракети и така действително да и изправят в безизходица.

    Коментиран от #74, #84

  • 59 Въпрос

    37 3 Отговор
    Ти ли ще се противопоставяш военно на Русия?!?
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Abe

    45 4 Отговор
    От къде ги вадите такива американски подлоги разни "професори" , как ще се противопоставиш в момента на Русия военно и защо ? Какво точно прави Русия ? Не ми пука за Русия но , гледам как от 2014-15 избиват цивилно население на Донбас - имам приятели и близки хора украинци с които работя в чужбина и някой от тях бяха убити или изчезнаха безследно след като се върнаха в Мариопол който е в Донбас но под киевските власти , две майки оставиха деца сираци след като отидоха на погребението на родители и близки в околните села след ракетен обстрел , друг приятел инжинер на 65г.пък беше пребит в полицията(украинската) че се застъпил за малтретирана жена че говорела на руски . Хора които лично познавах и нищо никому зло не са сторили , примерите като тези са хиляди , ФАКТ . И сега след седем години не изпълнение на Минските договори Русия направи това което трябва за да защити хората от геноцида , нали помните сащ и н а т о как защитиха албанците от сърбите - разликата виждате ли я , едните бият с ракети и бомби с уран по цивилни градове и столици , другите просто ще разположат войски за да се спре обстрела и войната . Тук обаче се появяват МИСИРКИТЕ на сащ и папагалите и се почва яростни заплахи как Русия е агресор че всички сме под заплаха , треперете ... България трябва да бъде независима и неутралната държава нито подлога на Сащ нито на Русия нито на когото и да било , да следва своя нац.интерес .

    Коментиран от #126

  • 63 Иванушка

    31 4 Отговор
    ".....Той може да удари и Киев и да сложи марионетно правителство. Санкциите няма да го спрат", каза философът...." - философски и не философски погледнато от политическа гледна точка сегашното Зеленско правителстео е баш Марионетно и Фашистко и трябва безкомпромисно да бъде изчегъртано със стоманен юмрук. Такива марионетни "филисофи" като теб също.
  • 64 транзистор

    27 3 Отговор
    За война ли агитира този? Аз така го разбирам, от там нататък не си струва да се обръща внимание на такива, просто да се записва доброволец. Аман от капацитети, агитиращи за война, изроди!
  • 65 Дернев

    7 6 Отговор
    "Аналогията е с времето преди Втората световна." Това е грешката, която правят всички, защото не разбират, че ГлобализациКитай коренно промениха света. Сега решенията на проблемите не са в миналото, а в бъдещето. И колкото по-далеч, по-добре. А там трябва да е Европа за европейците зад която стоят СЕЩ и Русия със своите две армии в съюз за мир и сигурност в Европа, а ив света. Те ще са начело на единият полюс нановият двуполюсен световен ред, заедно с Щатите, Япония, Индия и т.н. 7трани отстария ред.на другият полюс е Китай. Само така светът ще може да се изолира от Китай за да оцелее човечеството. Защото китай не ни пречи, Но ние - да.
  • 66 барчо

    26 3 Отговор

    До коментар #24 от "питам":

    Добре питаш. И много хора питат и за Югославия и Косовския случай. Някои, които няма как да не ги пуснат в ефир, говоря за Путин питаше за Югославия. Германецо каза, че нямало нищо общо с Донбас. Там в Косово било друго. Там спасявали мира, а тук било друго. Тук били сепаратисти. Чудя се как Путин се въздържа да не си тръгне и още тогава да подпише указа за признаването и да се свършва с агонията. След това германския мъжага даде пресконференция сам и само на германската преса и заяви, че твърденията за масови гробове, убити в Донбас и Логанск от украинската армия са лъжи и това било смешно. В общи линии който притежава медиите сам пише въпросите и отговорите. Като на кино. Четеш сценария и слушаш режисьора. Те по тази причина нито чуваме подобни въпроси, нито получаваме отговори за реалността.
  • 67 Хмм

    25 4 Отговор
    Този профан "професор" може да си бръщолеви фантазиите на воля, но проблемът е във водещите на разни рубрики по нашите БГ телевизии, които изопачават истината, с покани към такива "професори". Абсолютно ненормално е да се канят само и единствено такива "анализатори" и да не се дава шанс да се чуят хора с различно мнение за ситуацията Русия - Запада. Тук има все още възможност да се пишат коментари, но доста вестници вече ги спряха, почти няма и отворени линии за мнения на зрителите по ТВ. Това определено не е демокрация, но за България не е и нищо ново - преди години подобни журналисти хвалеха на воля братската ни дружба с руснаците и мразеха Запада. Жалки хора, ветропоказатели, за които фактите нямат значение!
  • 68 другарят

    19 4 Отговор
    Местните фашизоидни талибани стават все по-нагли! Защо този цървул не се включи в някой нацистки батальон в Украйна и да ходи в Донбас да му разбият празната кратуна?
  • 69 Алекс

    23 3 Отговор
    Този чичо е "професор", защо не даде пример как "великите демократи" се отнасяха към Либия, Ирак, или не самолетите му разбиха Белград, а създаването на друга мюсюлманска държава в Европа - Косово....
  • 70 Алекс

    15 4 Отговор
    Този "професор", защо не даде пример как "великите демократи" се отнасяха към Либия, Ирак, или не самолетите му разбиха Белград, а създаването на друга мюсюлманска държава в Европа - Косово....
  • 71 УжЪсТ

    22 2 Отговор

    До коментар #20 от "СССРБарета":

    Ама как на първа линия,жестоко е!С таз глава като морска топка,руските снайперисти,ще го целнат със затворени очи.Човека няма да има възможност да се изяви.Да сложат Сополон.!Никой няма да си хаби патроните по лалугер.
  • 72 Алекс

    21 4 Отговор
    "професор", защо не даде пример как "великите демократи" се отнасяха към Либия, Ирак, или не самолетите му разбиха Белград, а създаването на друга мюсюлманска държава в Европа - Косово....
  • 73 да няма изненадани после

    23 3 Отговор
    Хубаво е разни изтрещелници да си припомнят думите с които Н.В. Царя е отказал на Хитлер изпращането на войски на Източния фронт.
  • 74 Ахааа ,

    9 3 Отговор

    До коментар #58 от "барчо":

    Барчо Карчо ??!
  • 75 Nako 👍

    23 3 Отговор
    БГ да се противопостави военно на Русия доста луди има на тоя свят
  • 76 Ти да видиш!

    22 4 Отговор
    Тоз смешник на какви наркотици е?
  • 77 Nako 👍

    21 4 Отговор
    БГ да се противопостави военно на Русия доста луди има на тоя свят
  • 78 мисира

    22 3 Отговор
    От дървен философ и евнух деца не чакай.С какво ще го удариш бе книжен плъшарник?Нали като гръмне пушка и се криеш под леглото бе посеркооо.
  • 79 Tito Titov

    23 4 Отговор
    Идиот с подпухнала физиономия на алкохолик! Какви ги плещиш! Настройваш славянски народ срещу славянски народ. Я си пий хапчета! Тъпак!
  • 80 Либеро

    22 4 Отговор
    Професоре професоре. Как да я защитавам тази Украйна която изгори в Одеса 40 човека. Живи. Руснаците в Донбас имат право да се отделят от превратаджийската власт на Украйна като всички останали хора: Бошняци, Черногорци, Словенци, Македонци, косовари, Хървати и т.н.
  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 В.В.П.

    21 4 Отговор
    Прости грантаджии..Ти виждал ли си танк ,гаубица Мтлб,.ОТР..Ак 47,виждал ли си??.Джендър ,тъп
  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 2222

    14 5 Отговор

    До коментар #58 от "барчо":

    САЩ и нато може да разположат войска и техника у наз, като съюзници. Ракети в никакъв случай.Ракетите са нападателно оръжие, не ни трябват. Имахме такива и ги премахнахме.

    Коментиран от #107

  • 85 Кътните зъби

    15 4 Отговор
    Мнооогу акЪнлии и малко или никакви войници. Се же.дъри,ш.рашня и д.ишня. А и Путин ги знае,че са нефелни да се бият. Даже драстично и изненадващо разложени от консумеризъм и потребителство.
  • 86 KUKU

    19 3 Отговор
    Този нещо не е наред. Няме представа реално какво представлява Русия. Путин преди много години им каза че за 3 дни е в Полша.
  • 87 Отвратен

    21 4 Отговор
    Искам те на първа бойна линия с Калашников в ръка. Такива като тебе само много плямпат, ама ще направят всичко възможно, за да не отидат на фронта.
  • 88 ГОСТ

    20 3 Отговор
    ТИ СИ ПЪЛЕН И ЗАВЪРШЕН ОЛИГОФЛЕН !!!!!!!!!!!!!!
  • 89 КОНТРАТА

    19 4 Отговор
    С кво ще удариш Русия военно бе Вацоо...?
  • 90 ПРОСТАК съм аз, НЕПОБЕДИМ

    23 4 Отговор
    Професоре дай пример.Вземи пушка и поведи стадото.М и ш о к клавитурен.
  • 91 фбр

    20 4 Отговор
    Поредният професор подлога и кръгъл глупак! Защо не припомниш истината за майдана , за двамата убити българи в Одеса през 2014 година, да си спомниш за Косово и бомбардировките над Сърбия ! Къде беше тогава мишоко?
  • 92 Перо

    18 4 Отговор
    Поредният дървен философ и Ковид “професор”!
  • 93 Делюзия

    16 4 Отговор
    Вацов, на какви хапчета си?
  • 94 още един форумник

    15 3 Отговор
    Тоя мушмурок пък готов да воюва ! А бе шматко при първата гръмнала пушка ще се окензаш ама си голям герой !
  • 95 Сега

    13 3 Отговор
    Разбирам защо сме толкова 7зостанали.още един професор взел диплома без да учи. Ей професор с кой ще воюваш? Първо иди отвори линейката. После слагай каската и памперса и бегом да нападаш пиянките. Ние ти стискаме палци.
  • 96 бухала

    18 3 Отговор
    Проф. Вацов: Докато не се противопоставим на Путин военно, той ще продължи да си разиграва коня.
    И как точно предлагате да му се противопоставим г-н Вицов, предполагам , че пръв бихте Ни повел с байряка и пушката с личен пример. Че не ви е срам да бръщолевите платени коментари.
  • 97 Запознат с историята

    16 3 Отговор
    Ако се противопоставите на Русия военно , тогава ви виждам с кирките и лопатите в Сибир , да копаете новият газопровод за Китай , е само предалите се , и малцината останали живи.
  • 98 Оги

    17 3 Отговор
    Давай Ваца, отрежи една чепарка от върбата, сложи един ластик и прашката е готова. Камъчета колкото щеш. И бягай д се противопоставиш военно на Путин. Хайде бързо, да не закъснееш.
    Хахахаха, тоя ми оправи настроението за деня.
  • 99 Димитров

    15 3 Отговор
    И това е професор,егати девалвацията!? А ,да професор на килограм!
  • 100 Блогър

    9 2 Отговор

    До коментар #53 от "Професор в НБУ?!":

    Ааааа,Навремето ч..у.к,ах една доцентка от там - ставаше!!
  • 101 GHOST 1

    15 3 Отговор

    До коментар #1 от "Ха ха":

    ТЕ И НАПОЛЕОН И ХИТЛЕР СЕ ПРОТИВОПОСТАВЯВАХА, АМА ЗАГУБИХА МАЧОВЕТЕ С МНОГО.....
  • 102 Горе на черешата

    13 3 Отговор
    Зад кулоарите се носи информация , че нашите нови НАТО-вски приятели са изискали от нас да подготвим военно подразделение , което да участва в бойни действия на територията на Украйна , но доброволци , и желаещи да умрат , за сега няма . Все пак , още нищо не се знае , това и Хитлер не е могъл да направи.
  • 103 Ицо

    16 3 Отговор
    И с какво ще се противопоставиш бе шебек със самолетите на картинка
  • 104 Точен анализ

    2 12 Отговор
    Любовта на българина към Русия ще й излезе много скъпо. Българина или е много страхлив или няма никъкво самочувствие, абе как никой не си помисли, утре от русчук до Кърджали.... Утре някой ще каже тези земи бяха наши

    Коментиран от #108

  • 105 Реалиста

    12 3 Отговор
    Проф. Вацов и досега не разбра, НАТО не може да се противопостави на Русия военно и Путин ще си разиграва не само коня както иска и където си иска.
  • 106 Жан

    16 3 Отговор
    А за Косово нещо да ни разкажете господине. Как се създаде, на базата на какво и защо САЩ и ЕС подкрепиха единодушно това недоразумение. Може да късате живо месо от една НА ЗАВИСИМА държава, а за другите се правите на ухапани. А за Северен Кипър докога ще бездействате ? Защо разрушихте Ирак, Либия и напълнихте ЕС с мигранти и защо не кажете колко плащат държавите от ЕС за всеки един мигрант. Какво направихте в Авганистан. Нищо. Само, че Русия не е Авганистан.

    Коментиран от #122

  • 107 барчо

    16 3 Отговор

    До коментар #84 от "2222":

    И да те питам защо трябва тук на нашата земя да има чужди войски??? Има член пети в който не е казано, че ако искаш да се възползваш от него трябва да държиш чужди войски на собствената си територия. Член пети казва, че ако някой държава, членка на съюза бъде нападната от друга държава ще трябва и ти да и се притечеш на помощ. Това не значи, че докато не е нападната трябва да държиш войските си там, на нейна територия. Еуементарно. Просто обаче щатите искат да водят война срещу Русия, но друг да изяде пердаха, а те да гледат отстрани.
  • 108 Borislav Popov

    10 3 Отговор

    До коментар #104 от "Точен анализ":

    А бе вие кравароподлогитее,защо преиначавате нещата? Къв е тоя п.имер с Кърджали? Кога Путин и РФ са казали че Донбас е руска територия,макар,че в техният случай имат право да го кажат,ти и такива подлоги като теб,наясно ли сте защо руски войски влизат на тези територии?наясно ли сте какво са преживели хората там в продължение на 7 години
  • 109 Моряка

    11 3 Отговор
    Дремджиев физиономията си мени,но тъмно синята боя- не.Напоследък се разни паркетни военолюбци изкарва.То и НБУ е един университет,като нашия Свободен във Варна.Ако ДАНС или Каскета си бяха на мястото,това мекотело,заедно с Дремжиев,отдавна за мият кенефите в следственото.За разпалване на умраза и подтикване към война.От екрана,разбира се,до там се простира смелсотта на такива дрисльовци.
  • 110 Гай Турий

    12 3 Отговор
    Ейййй, в последните гробарски петилетки се навъдиха цяла дивизия професори. Ами хайде бягайте в окопите на Донбас, бийте се, противопоставяйте се на "сепаратистите" и Путин. Само не забравяйте да си носите надписано цинково куфарче. Ще стигне да ви поберат остатъците от парцали!
  • 111 В грешка си

    10 3 Отговор
    "Професоре", мнението Ви граничи с неразбиране, политическо късогледство и простотия. Това Ви слага веднага в отбора на близачите и кандидат за доходи от "правилното" НПО. И в същия момент поставя въпрос за същността и легитимността на Вашата професура.
    Безкрайно Ви съжалявам!
    Бъдете жив и здрав!
  • 112 Моряка,продължение.

    9 3 Отговор
    И този олигофрен по военолюбец от Байдън,Джонсън,цялото НАТО , глашатаите на нашите Атлантици Събев и Данов и крадливото Ленче,взети заедно.
  • 113 ПЕНКО

    10 2 Отговор
    СПЕЦ СЛУЖБИТЕ ИЗДИРВАТ - СРЕД 4 000 " ПРОСТИ ФЕСЪРИ " -ЕДИН ,КОЙТО ДА Е ДОПРИНЕСЪЛ НАЩО ЗА БЪЛГАРИЯ / ПРИ 2 000 АРМИЯ / !?!?!?!?!?
  • 114 Някой

    10 2 Отговор
    Отивай, бе професоре. Да се трепеш за геополитическите американски интереси. Украйна набира доброволци. Ама няма да отидеш. По удобно е да драскаш мисловната си диария от някой кабинет. А нещо за Сащ, които правят предпоставки за война в Европа. За енергийната криза, която предизвикват. Увеличението на цените. Инфлацията. Няма ли да кажеш ? А, американска подлого.
  • 115 Рамбосилек

    8 2 Отговор
    Откъде го изровихте тоя оръфляк, че и професор?! Тоя поглеждал ли се е в огледало? Прилича ми на професор по цървуллогия. Леле майко, какво ли ни чака с тияотрепки????????????????
  • 116 Министерство на Истината

    12 2 Отговор
    Тоя е с муцуна на пълен алкохолик. И на тея от козяк кой знае защо си въобразяват, че като извадят някоя подлога с "научна титла" пред името и веднага ще му повярват хората. Завършени едеоти!
  • 117 Джипко бибипко

    8 2 Отговор
    На теб нали ти казах да не оставяш говедата бре, айде връщай се в обора на село, че хайванчетата ваньо-църното, първанчовото, боко-боко, доганчо-дебеланчо, паситу, надету, станишчу, царчето и другите говеда, веч не им помня имената почнаха да раждат.
  • 118 абе Вацо

    11 2 Отговор
    Защо се хабиш!Проф си,не е така !?Па,като селски кръчмар си...
  • 119 Олее

    10 2 Отговор
    Вацев, не си ритай здравната книжка!!!
  • 120 Ако голият ти задник става-

    11 1 Отговор
    противопоставяй се.
  • 121 Abc

    9 2 Отговор
    Ти ще идеш ли да се биеш с руснаците,професоре?хайде хващай пушката
  • 122 Abc

    8 2 Отговор

    До коментар #106 от "Жан":

    Отдавна питам същото и аз.през 1848 Америка е отнела със сила 4 мексикански щата-Калифорния,Тексас, Ню Мексико и Юта.и сега имат наглостта да обвиняват Русия.
  • 123 леле

    11 1 Отговор

    До коментар #14 от "дедо":

    Бе ти не четеш ли, в НОВ БЪЛГАРСКИ УНИВЕРСИТЕТ- тия дето вземат студенти и завършили с двойка. То макаците са по- умни от техните студенти, а сега разбирам, че и от професорите им.
  • 124 12345

    8 1 Отговор
    Ех професоре. Кой ще посмее да се противопостави на руската армия? Видяхме какво стана в Сирия, Венецуела,. Света вече не е еднополюсен. Очаквам скоро и Китай да заяви позиции и те така.
  • 125 Абе,

    9 0 Отговор
    Вацов,натовска подлого,не философствай,а грабвай манлихера и отивай на фронта !
  • 126 Qqqq

    2 2 Отговор

    До коментар #62 от "Abe":

    Имаш приятели и близки украинци с които работиш в чужбина. Къде в чужбина? Що не са отишли в Русия , като им е толкова мило? А пък на руснаците като им е толкова мило за тях , защо не им дадоха паспорти и визи да станат руски граждани и да бягат от Донбас , щом като е застрашен живота им и украинците ги бият и стрелят. Оставиха нещата така шест години и изведнъж се сетиха да влизат с армия и да дръжката оръжие. Маже и без оръжие. Да бяха дали някаква алтернатива на тези хора. Да им бяха дали документи , да им бяха казали , че ще им намерят работа , подслон, жилища. Ама то със заплахи и война е по - лесно. Разбираш ли , не ми пука за ковидарите от САЩ и ЕС , обаче май излиза , че Бай Ганьо е прав като е казал , че "всички са маскари". И едните и другите.

    Коментиран от #156

  • 127 професоре

    12 1 Отговор
    Ще правим батальон от професори и депутати и ще го пращаме на ,,фронтовата линия,, между Украйна и Русия.
    Там ще могат многознаещите да воюват вместо да пишат по форумите.
    Вацов ти си пръв,
    може да ,,предиавикаш,, Путин на дуел,
    пробвай се щом си мераклия.
    Аз с руснаците не искам да воювам.
  • 128 Уйл змейтс

    7 0 Отговор
    ВаЦовв ли си мяцов ли си,оди се гръмни.. чий интереси обслужваш????аман от главоци
  • 129 Кумба

    3 0 Отговор
    Ха-ха-ха
  • 130 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 131 Дядо Щукар

    6 0 Отговор
    НБУ... Соросов "ястреб", а?
  • 132 Izkorenitel na pleveli

    7 0 Отговор
    Виждам че си падаш по противопоставянето,но ми се се струва че не си се противопоставил като са те на. д. у . пили.
  • 133 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 134 Дядо Щукар

    7 1 Отговор
    Да се включва в армията от реститутки на хардлайнера на атлатизма и истински атлет Ал Йорданоff. Двамата да заминават за Донбас да громят зли москали.

    Коментиран от #149

  • 135 Дон куролевий

    7 0 Отговор
    Ахххх какъв си ми НЕ лицеприятен....само 🍋 ти липсва в нечестивата паст
  • 136 Дък доналд

    7 0 Отговор
    Със кой ще се бориш бре,? Първият кларинет от военният оркестър на руските сили ще ти бъде втъ кнат. Знаеш къде.аман от пс ихя сали про фани...
  • 137 Дък доналд

    5 2 Отговор
    Другарю пиян ли си????за какви покрайнини говориш,наясно ли си със териториалната цялост на федерацията,дори след онзи про да жник курбачов
  • 138 До палячото

    4 1 Отговор
    Палячо ти ще участваш ли ,или ще се криеш под полата на жена си.
  • 139 ак47bul

    5 2 Отговор
    По голяма марионетки от сегашното правителство няма как да има. А Русия ще накара Нато да се съобрази с нея. Разсъжденията ти са жалки, що за проф. си ти, явно си рожба на демокрацията.

    Коментиран от #148

  • 140 Кенеди

    4 1 Отговор
    Този проф. Вашкар Вацов да ходи с децата и жена си да се бие , противопоставя на Русия . Не ме интересува Окрайна
  • 141 Матю

    5 2 Отговор

    До коментар #14 от "дедо":

    Много професори с измислени специалности много бедна и проста държава. Слагате си с Паси каските и всички атлантици и на война с Байдън против Русия
  • 142 Кенеди

    3 1 Отговор

    До коментар #29 от "ХАХАХАХАХАХ":

    Този профан Враца подстрекава към световна война , да се започае за престъпление
  • 143 нов

    3 0 Отговор
    Какво чакате? Вземайте влака и отивайте в Украйна да възспирате военно Путин. Носете си памперси.
  • 144 zulibirev

    3 0 Отговор
    Кои ти даде тази титла професор бе простак с простак.

    Коментиран от #147

  • 145 Мавруд

    3 0 Отговор
    Вацов, по-добре се заеми с почистване на нослето, че не дай Боже дойдат евразийците на Путин, ще си почистваш и ...От такива "умници"споменът от 1912 и 1915 г , 1947 г още тегнат (Букурещки, Ньойски и Парижки) на плещите на народа ни..Боже, колко хабилитирани мишоци си "пуснал" по земите ни..
  • 146 опаа

    2 0 Отговор
    и тоя го засърбяло едно място и се чуди как да си поиска...чесане имам пред вид.
  • 147 обида

    1 0 Отговор

    До коментар #144 от "zulibirev":

    не са ми я дали, подариха ми я, за рожденния ми ден и защото съм послушен, пък за обещах да слушам още повече.
  • 148 простесор

    1 0 Отговор

    До коментар #139 от "ак47bul":

    не ми се карай, не е демокрацията, аз нямам майка, мене леля ми ме е родила...мъкааа...
  • 149 амчи да

    2 0 Отговор

    До коментар #134 от "Дядо Щукар":

    Ал Йо може да бъде много полезен, веднъж като противоминен трал, ще го търкалят да прави проходи през минните полета, после като противотанково препятствие, бая зор ще видят руснаците и накрая като мощна фекална бомба да го пуснат върху Донбас...ужассс! В негова чест Натю ще учреди медал "Преял и умрял за демокрацията"
  • 150 Идиот

    2 0 Отговор
    Идиот от чие име говориш и ще нарамиш ли автомат
  • 151 Заг.убеняк

    2 0 Отговор
    АМИ УДАРЕТЕ ГО БЕ МALОУМНИК...С ХАРТИЕНИТЕ ВИ САМОЛЕТЧЕТА.....ИЗМИСЛЕН НЯКАКЪВ СИ
  • 152 Боцко

    2 1 Отговор

    До коментар #3 от "Какъв":

    Този соросоид е станал професор на вълната на ,,демократичното" разрушаване на страната през 90-те години.
  • 153 Съби

    1 1 Отговор

    До коментар #19 от "Браво на":

    Те сороснята за една нощ станаха доценти и професори. Добре им идват паричките на Сорос и подобни. Достатъчно е да се обявиш за демократ и .... те ти професура. Преди възхваляваха комунизма, а сега - демокрацията.
  • 154 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 155 Татунчо

    3 1 Отговор
    Ванга е казала, че Русия ще ни освободи трети път. Такива като този първи ще се наредят да посрещат с цветя руските освободители.
  • 156 Abe

    2 0 Отговор

    До коментар #126 от "Qqqq":

    Пич , ти си много зле осведомен какво въобще става на Донбас от преврата през 2014 до сега но , мисля че това е така защото в самото ти коментиране си личи че повтаряш чути от български медии фрази и въпроси и понеже не говориш други езици няма как да получиш отговор на въпросите които задаваш на мен , отговорът на които е официален и по руски и по украински и западни медии също под една или друга форма , даже ако на ме лъже паметта и в България пищяха че Русия масово давала паспорти на жителите на Луганска и Донецка републики и как хората там остаха без спестявания и заплати от банки и фирми и тн. По твоята тъпа логика хората за да не ги избиват трябва да си напуснат родните места така ли , нали това искаха да направят хунтата дошла на власт в Украйна бе , доста си пропуснал и в училище и от реалността по света , папагалстваш със чути клишета от тук и там но , да напънеш малкото си мозъче и разбереш какво говорят хора учени , военни стратези , политици от цял свят да контактуваш с реални хора от дадени горящи точки е съвсем друго от това да седиш на дивана пред телевизора , нали
  • 157 Цончо Ганевъ

    2 1 Отговор
    Абе нещастник я ходи да си пиеш хапчетата........Не знам какъв "професор" си но явно си изтрещял тотално.....Бръщолевенето ти означава ДИРЕКТНО- ТРЕТА СВЕТОВНА ВОЙНА......МАЛОУМНИК!!!!!!
  • 158 stan40

    1 0 Отговор
    Войната приключва, когато се завладее вражеската територия, или се принуди врагът да подпише мирно споразумение. За да започнеш война трябва да си способен и да я приключиш в своя полза. България няма тези възможности, както и е губеща, ако се водят военни действия на нейна територия. Чичо Сам печели от военни конфликти далече от дома му.
  • 159 stan40

    1 1 Отговор
    На наште политици, като толкова им се воюва до се запишат доброволци и беш за Украйна. На които му се воюва да воюва и да печели мангизи, но не за наша сметка и на българска територия. Бат Бойко и компания като са толкова военно настроени да сформират един батальон и да бегат на огневата линия. Нали все пак има генералски чин и да не закача нас редниците.
  • 160 От философи

    0 0 Отговор
    Файда нет. Особено дървени небинарни
  • 161 Как.

    1 0 Отговор
    Хайде грабва ПаситоНенчевбокомоко, и на фронта ко чакаш още.
  • 162 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #20 от "СССРБарета":

    А и Веско агента и него да вземе и той е много смел от екрана