Отидете към основна версия

1 445 13

Руският посланик в Букурещ нарече инцидента с изгорялата кола - терористична атака

  • украйна-
  • война-
  • румъния-
  • букурещ-
  • инцидент-
  • руско посолство

Посолството многократно е получавало директни заплахи по имейл, поясни посланикът

Руският посланик в Румъния Кузмин нарече инцидента пред портите на дипломатическата мисия - терористична атака.

Инцидентът с блъсналата се кола в портите на руското посолство в Букурещ и самозапалването на шофьора на колата всъщност може да се нарече терористична атака. Това заяви руският посланик в Румъния Валерий Кузмин, предаде ТАСС.

Посланикът каза още, че водачът преди това е натоварил колата с туби с гориво, а след това е възнамерявал да пробие портата и да запали сградата на руското представителство. Той отбеляза, че по-рано „посолството многократно е получавало директни заплахи по имейл“, така, че посланик Кузмин нарече инцидента „фактически терористична атака“.

По-рано днес румънски медии съобщиха за кола, която се е блъснала в оградата на руското посолство в Букурещ и се е запалила. Пожарникарите бързо погасили изгорелия автомобил, няма опасност за сградата на руското посолство. В колата е бил само шофьорът.

По-късно е установена самоличността на изгорялия близо до руското посолство в Букурещ шофьор. Оказа се, че това е Богдан Драгич, осъден преди това на 15 години затвор за сексуално насилие над дъщеря си. Отбелязва се, че последната публикация в социалните му мрежи е съобщение с думите „Аз съм украинец“.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 16 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: