Отидете към основна версия

2 094 29

Великобритания ще изпрати бронирани машини на Украйна

  • великобритания-
  • бронирани-
  • украйна-
  • изпрати-
  • машини

Вариантите, които обмисля британското министерство на отбраната, включват изпращането на бронирани патрулни автомобили като "Мастиф" или машина от тип "Джакал"

Снимка: Shutterstock

Великобритания подготвя планове за изпращане на бронирани машини на Украйна, пише в публикация на "Таймс", цитирана от Ройтерс.

Вариантите, които обмисля британското министерство на отбраната, включват изпращането на бронирани патрулни автомобили като "Мастиф" или машина от тип "Джакал", която може да бъде използвана за разузнаване или като патрулен автомобил с голям радиус на действие, се казва в информацията.

Класифицираното оборудване би могло да бъде свалено от машините, а в съседна на Украйна страна да бъдат изпратени британски военни, които да проведат обучение за използването им, пише "Таймс", като се позовава на източник от министерството на отбраната на Обединеното кралство.

През следващите дни се очаква Великобритания да обяви допълнителна подкрепа за Украйна, включително противотанкови и противовъздушни ракети, предаде БТА.

Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 32 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: