Отидете към основна версия

20 837 20

Войник беше убит с мачете в Лондон - Видео

  • лондон-
  • войник-
  • убийство

Бруталното убийство на британски войник в Лондон с мачете потресе Великобритания. Премиерът Дейвид Камерън от Париж осъди терористичния акт и съкрати своята визита във Франция. Той се завръща в Лондон, където е свикан  антикризисния щаб „Кобра”, който заседава само по въпроси националната сигурност.

На съвместна пресконференция в Елисейския дворец с френския президент Франсоа Оланд, британският премиер определи убийството като „най-ужасяващото престъпление“. Оланд изрази пълна солидарност с Великобритания след това отвратително убийство.

Нападението над войника е станало в лондонския квартал Уулич. Двамата нападатели с викове „Аллах акбар“ (Бог е велик) съсекли безмилостно жертвата си. В опит да спрат кървавата разправа полицията открила огън. Нападателите са настанени в болница. Единият от тях е в критично състояние, пише Би Би Си.

"Двете момчета бяха полудели, бяха като животни. Те извлякоха трупа на жертвата от тротоара и оставиха тялото му в средата на пътя“, заявил пред Ройтерс очевидецът Джеймс.

По думите на свидетеля след "ужасяващата" атака, двамата мъже стояли и размахвали ножове и пистолет ии скали хората да ги снимат, „ все едно искаха да бъдат по телевизията или нещо такова", обясни Джеймс.

Убитият войник е бил на видима възраст около 20 г. и е носел фланелка на благотворителната организация „Помощ за героите“.

Телевизия ITV показа запис с изявление на единия от атентаторите, облечен в сиво яке с качулка. На него той заявява: "Ние трябва да се борим с тях, така както те се борят с нас. Око за око, зъб за зъб“.  

В Twitter, кметът на Лондон Борис Джонсън описа нападението като "отвратителен и непростим акт на насилие". От Бъкингамския дворец казваха,че кралицата е обезпокоена от новината за нападението и се информира за развоя на събитията.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: