Отидете към основна версия

792 9

Турция и Италия си сътрудничат в областта на сигурността

  • турция-
  • италия-
  • сътрудничество-
  • сигурност-
  • разговор

Турският министър на вътрешните работи Сюлейман Сойлу е провел видеоконферентен разговор с италианския си колега Лучана Ламорджезе

Снимка: БГНЕС

Турският министър на вътрешните работи Сюлейман Сойлу е провел видеоконферентен разговор с италианския си колега Лучана Ламорджезе, предаде турската държавна телевизия ТРТ Хабер, като се позова на съобщение на турското министерство на вътрешните работи, предаде БТА.

Сойлу е изтъкнал, че заседанията на съвместната комисия в областта основно на сигурността и управлението на миграцията, създадена между министерствата на вътрешните работи на двете страни, които имат многостранни стратегически връзки и близко сътрудничество, ще продължат и ще се увеличат в бъдеще, също както и взаимните посещения.

В разговора са били обсъдени също войната Русия-Украйна, кризата в Сирия, борбата с нелегалната миграция, предприеманите с национални средства мерки за сигурност на границите, хуманитарните помощи и борбата срещу терористичните организации ПКК/СЗН и ФЕТО.

Турция разглежда Силите за защита на народа (СЗН) и действащата в Турция Кюрдска работническа партия (ПКК) като разклонения на една и съща терористична организация.

Според Анкара движението на живеещия в САЩ ислямски проповедник Фетхуллах Гюлен стои зад опита за преврат в Турция през юли 2016 г. Движението на Гюлен се разглежда от турските власти като терористична организация - Фетхуллахистка терористична организация (ФЕТО).

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: