Отидете към основна версия

2 047 8

Увеличава се броят на жертвите в Харков

  • харков-
  • украйна-
  • жертви-
  • обстрели-
  • руски сили

Това е в допълнение към спорадичните нощни обстрели

Снимка: БГНЕС

Изглежда, че през последните дни има постоянно увеличаване на дневните обстрели в покрайнините на Харков, съобщава Би Би Си.

Днес са се чували характерни силни удари.

Това е в допълнение към спорадичните нощни обстрели, които се превърнаха в характеристика на този град, в който се водеха тежки битки през първите няколко седмици от войната.

След неотдавнашните успехи на украинските сили в изтласкването на руските войски отвъд границите на града, отново се съобщава за жертви в резултат на обстрели в села между околовръстния път на града и руските позиции.

С руската граница само на 20 мили (30 км) и фронтовата линия още по-близо, Харков остава в обсега на тежко руско въоръжение.

В нощното си обръщение вчера, президентът Зеленски намекна за ситуацията около Харков, като каза, че украинските войски понасят „болезнени загуби“ в района на Харков, където руската армия се опитва да укрепи позициите си.

„Борбата за тази посока продължава и все още трябва да се борим усилено, за да се борим за пълна сигурност на Харков и региона“, каза президентът.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 15 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: