Тема: Украйна

15 Юни, 2022 13:47 2 046 8

Увеличава се броят на жертвите в Харков

  • харков-
  • украйна-
  • жертви-
  • обстрели-
  • руски сили

Това е в допълнение към спорадичните нощни обстрели

Увеличава се броят на жертвите в Харков - 1
Снимка: БГНЕС

Изглежда, че през последните дни има постоянно увеличаване на дневните обстрели в покрайнините на Харков, съобщава Би Би Си.

Днес са се чували характерни силни удари.

Това е в допълнение към спорадичните нощни обстрели, които се превърнаха в характеристика на този град, в който се водеха тежки битки през първите няколко седмици от войната.

След неотдавнашните успехи на украинските сили в изтласкването на руските войски отвъд границите на града, отново се съобщава за жертви в резултат на обстрели в села между околовръстния път на града и руските позиции.

С руската граница само на 20 мили (30 км) и фронтовата линия още по-близо, Харков остава в обсега на тежко руско въоръжение.

В нощното си обръщение вчера, президентът Зеленски намекна за ситуацията около Харков, като каза, че украинските войски понасят „болезнени загуби“ в района на Харков, където руската армия се опитва да укрепи позициите си.

„Борбата за тази посока продължава и все още трябва да се борим усилено, за да се борим за пълна сигурност на Харков и региона“, каза президентът.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Георги

    13 24 Отговор
    Някой ако си мисли,че подреме на война,непадат жертви се лъже,лошото е когато те са от цивилното население.Винат в случая е на Пъти и Зеленски.Толкова ли е трудно да се подпишат под думата МИР?

    Коментиран от #3, #4

  • 2 Боев

    25 18 Отговор
    Ше се бият до последния украинец, който ще дръпне шалтера при заминаването си за ФАЩ. Казва Зеленски.
  • 3 реру

    24 6 Отговор

    До коментар #1 от "Бай Георги":

    Нали нещо нямаше война... а от друга страна...

  • 4 ю ту

    19 11 Отговор

    До коментар #1 от "Бай Георги":

    На чужд гръб и 100 тояги са малко, тъй ли ве Баг Герге?
    За пореден път се убеждавам, че бълхаринът е безродник и ще се предаде на всеки, стига да не излиза от зоната си на комфорт.
  • 5 От страни

    24 16 Отговор
    Има промяна в тактиката на русняците. Има заповед да млатят дистанционо.. Та ще ги смелят рано или късно. Ако имат акъл ще се предават ако нямат - всеки си има право на избор. Те са избрали пътя на войната още през деня когато първия президент на Окрайна каза "Украина-не Россия". От тогава си го просят и най на края си го испросиха.

    Коментиран от #8

  • 6 Поп Кръстю

    21 20 Отговор
    Срещу голямата Мечка несе върви. Ще бъде изяден , зелената тиква не можа да разбере че НАТО само го използва за примамка , да видят със какви уръжия разполага Русия. НАТО си чисти складовете със остарелите оръжия защото никой неги купува от както Русия създаде нови ракети и нови танкове.
  • 7 Отговор

    4 9 Отговор
    Не трябваше да бомбардират пазара в Херсон и по детската болница! Отговора е бой по укрофашистите
  • 8 Бай Яни

    3 2 Отговор

    До коментар #5 от "От страни":

    Да имат тактика,бавно да отстъпват и да испепеляват всичко зад себе си.
Новини по държави: