Отидете към основна версия

3 047 40

Ключов инфраструктурен обект се превръща в цел №1 за украинските военните

  • крим-
  • керч-
  • мост

През Керченския мост преминават военни товари, военна техника и персонал на въоръжените сили на Руската федерация

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Керченският мост ще се превърне в „цел №1“ за украинските военни, в случай че Украйна бъде снабдена със съответните оръжия от САЩ и Европа. „Това ще бъде цел №1 за победа. Трябва да намалим основната част от резервите. Щом това стане, руснаците ще започнат да се паникьосват. И повярвайте ми, тези, които бягаха в Симферопол и Крим с руски знамена, те бързо ще получат украински и ще бягат с украински“, каза в интервю за Krym.Realiya генерал-майор от въоръжените сили на Украйна Дмитрий Марченко, който от първите дни на пълномащабната руска инвазия ръководи отбраната на Николаев и Николаевска област.

По-рано военният експерт и полковник от въоръжените сили на Украйна Владислав Селезнев каза, че деактивирането на Керченския мост би било „добра операция на въоръжените сили на Украйна от стратегически характер“, тъй като „ през него се движат военни товари, военна техника и персонал на въоръжените сили на Руската федерация, които участват във военни действия.

На 9 май Виктор Андрусив, съветник на ръководителя на Министерството на вътрешните работи на Украйна, заяви, че Керченският мост „определено ще бъде разрушен, въпрос на време е“.

Мостът през Керченския проток, свързващ Русия с анексирания Крим, беше пуснат в експлоатация през 2019 г. Дължината му е почти 19 километра, приблизителната цена на строителството е около 250 млрд. рубли.

Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 42 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: