Отидете към основна версия

1 529 13

Румен Радев е в Черна гора

  • румен радев-
  • черна гора

Очаква се Джуканович и Радев да обсъдят възможностите за задълбочаването на двустранното сътрудничество в икономиката, образованието, науката, иновациите и технологиите.

Снимка: Президентство

Президентът Румен Радев е на официално посещение в Черна гора по покана на своя колега Мило Джуканович.

Българският държавен глава ще бъде посрещнат с официална церемония в президентския дворец в историческата столица Цетине. Мило Джуканович и Румен Радев ще проведат среща „на четири очи“ и ще участват в пленарни разговори между официалните делегации. По- късно ще дадат съвместна пресконференция.
Очаква се Джуканович и Радев да обсъдят възможностите за задълбочаването на двустранното сътрудничество в икономиката, образованието, науката, иновациите и технологиите, съобщават от novini.bg.

Ще коментират и продължаване на партньорството в сферата на сигурността и отбраната, както и регионалното сътрудничество в Югоизточна Европа.

Европейската перспектива на Черна гора ще е важен акцент от разговорите. В Подгорица българският държавен глава ще разговаря и с председателя на парламента и министър-председателя на страната.

В сградата на черногорския парламент Румен Радев ще открие изложбата "Черна гора и България 1878-1918 г." – съвместен проект на държавните архиви на България и Черна Гора, която представя исторически документи за двустранните отношения

Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 10 гласа.

Свързани новини