Отидете към основна версия

1 558 56

Песков: Украйна трябва цялостно да се освободи от неонацистките настроения

  • песков-
  • украйна-
  • русия-
  • неонацизъм-
  • освобождаване

Така той коментира думите на ръководителя на донецките сепаратисти, Денис Пушилин, който заяви в сряда, че "е дошло време да освободим руските градове в Украйна"

Източник: БГНЕС

Кремъл смята, че е необходимо да се "освободи Украйна от неонацистките настроения като цяло", каза говорителят на руския президент Дмитрий Песков пред репортери днес. Така той коментира думите на ръководителя на донецките сепаратисти, Денис Пушилин, който заяви в сряда, че "е дошло време да освободим руските градове в Украйна", предава ТАСС.

"Кремъл подкрепя идеята, че е необходимо да се освободи Украйна като цяло от всякакви прояви на неонацистки настроения - това е необходимо. И е необходимо да се предприемат мерки (които всъщност се вземат в съответствие със специална военна операция), за да бъдат защитени хората в ЛНР и ДНР", каза Песков в отговор на въпрос дали Кремъл подкрепя подобна позиция, цитира news.bg.

По-рано ръководителят на донецките сепаратисти припомни, че на 28 юли се навършват 78 години от освобождаването на Брест от съветските войски, като нарече града образец на мъжеството и съпротивата на руския войник. Според Пушилин "днес е дошло времето отново да освободим руските градове, основани от руския народ: Киев, Чернигов, Полтава, Одеса, Днепропетровск, Харков, Запорожие, Луцк."

Същевременно днес в Украйна празнуват Дена на държавността и Деня на кръщението на Киевска Рус, който и Русия и Украйна смятат за повратен момент в своята история.

Съветникът на ръководителя на президентската администрация на Украйна Михайло Подоляк в Twitter реагира на сутрешните ракетни атаки срещу Украйна именно в този ден.

"Днес Украйна празнува Деня на държавността и Деня на кръщението на Киевска Рус. Днес две дузини ракети бяха изстреляни по нашите градове. Ру-истерия? Руснаците могат да крадат хладилници, но не и нашата история. Когато Киев беше културна столица, Москва беше блато, каквото остава и сега", заяви Подоляк в "Туитър".

Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 31 гласа.

Свързани новини

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания