Отидете към основна версия

2 475 58

Британското разузнаване: Руските командири не успяват да наложат бойна дисциплина

  • украйна-
  • война-
  • русия-
  • британското разузнаване-
  • дисциплина-
  • армия

Сериозното изчерпване на руските основни бойни танкове в Украйна вероятно се дължи на провала на Русия да инсталира и използва правилно динамична защита

Снимка: БГНЕС

Във войната на Русия срещу Украйна се видяха множество неуспехи на руските командири в налагането на бойна дисциплина, се казва в ежедневния доклад на британското разузнаване. Кумулативният ефект от тези неуспехи вероятно е важен фактор за лошото представяне на руските войски, заключават разузнавателните служби, цитирани от Руската служба на Би Би Си.

Сериозното изчерпване на руските основни бойни танкове в Украйна вероятно се дължи на провала на Русия да инсталира и използва правилно динамична защита, според британското разузнаване.

Динамичната защита се състои от метални контейнери, поставени върху основната броня на танка. Когато снарядът взаимодейства със защитния контейнер, той се детонира преди да порази бронята на танка.

Когато се използва правилно, такава защита намалява ефективността на входящите снаряди, преди да ударят резервоара. Според разузнаването това предполага, че руските сили не са променили културата на неефективно използване на динамична защита, започнала по време на Първата чеченска война през 1994 г.

Вероятно много танкисти не са достатъчно обучени да поддържат такава защита, което води или до неправилно поставяне на експлозивни елементи, или до пълното им отсъствие.

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 25 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: