Отидете към основна версия

19 Август, 2022 22:07, обновена 19 Август, 2022 22:07 2 663 29

Стрелба в шведски мол

  • швеция-
  • мол-
  • търговски център-
  • стрелба-
  • ранение-
  • малмьо -
  • търговския център емпория

Нападението е станало в Малмьо в търговския център "Емпория", двама души са били ранени

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Шведската полиция съобщи, че в петък двама души са били ранени при стрелба в търговския център "Емпория" в южния град Малмьо. Един заподозрян е бил арестуван, съобщи "Ройтерс".

"Преценява се, че непосредствената опасност за обществото е отминала", се казва в изявление на полицията. "Понастоящем се счита, че инцидентът е свързан с криминалните банди и групировки", уточняват от силите на реда.

Полицията е на място, разпитва свидетели и преглежда материалите от камерите за наблюдение.

Заподозреният за днешната стрелба е бил задържан.

"Изглежда, че непосредствената опасност за обществото е отминала", заяви полицията в Малмьо и допълни, че разследва станалото.

През последните десетилетия стрелбите, извършвани от престъпни банди, стават все по-голям проблем в Швеция, включително и в Малмьо, третия по големина град в страната. Насилието от страната на криминалните банди е сред основните въпроси на политическите кампании преди националните избори в Швеция, които ще се проведат на 11 септември.

Миналия месец въоръжен мъж започна да стреля в търговски център на другия бряг на протока Йоресунд в датската столица Копенхаген. Трима души бяха убити, а четирима - ранени. Полицията заяви, че заподозреният за стрелбата, 22-годишен датчанин, очевидно е избирал жертвите си на случаен принцип.

По-рано полицията съобщи, че е отцепила района и помоли обществеността да избягва да ходи в търговския център.

От полицията не дават допълнителни подробности.

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 9 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: