Отидете към основна версия

2 914 19

Германия ще реформира миграционната си политика

  • германия-
  • политика-
  • миграционна политика-
  • реформа-
  • работна ръка-
  • недостиг

Германия е силно засегната от недостига на работна ръка. Затова и планира да реформира миграционната си политика

Снимка: Shutterstock

Германия е силно засегната от недостига на работна ръка. Затова и планира да реформира миграционната си политика. Два милиона работни места бяха освободени през юли, коментира френският вестник "Монд".

Рецепционист на пълен работен ден с 25 дни платен годишен отпуск и заплата до 2700 евро на месец. Подобни оферти звучат примамливо. Но кандидати няма. Пандемията от коронавируса доведе до съкращения в сектора на хотелиерството и спря наемането на хора. В хотелиерството кариерното развитие е загубило привлекателност.

Недостигът на кадри е видим и в ресторантьорството и по летищата.

Всяка втора компания от всички сектори обаче е затруднена в наемането на парсонал.

Германският износ извън ЕС е намалял със 7,6% за месец юли, съобщи Федералната статистическа служба в понеделник, отбелязвайки слаб старт на второто полугодие в най-голямата икономика в Европа. Спадът дойде след три поредни повишения, предаде Ройтерс.

Германската икономика се забави през второто тримесечие и министърът на финансите Кристиан Линднер заяви този месец, че икономическата ситуация в Германия се влошава и перспективите са нестабилни.

Отделни официални данни, публикувани в петък, показват, че производствените цени в Германия са скочили с най-бързия темп през юли. Икономиката е в хватката на растящите разходи и отслабващия растеж поради войната в Украйна.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 7 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: