Last news in Fakti

23 Август, 2022 12:15 2 907 19

Германия ще реформира миграционната си политика

  • германия-
  • политика-
  • миграционна политика-
  • реформа-
  • работна ръка-
  • недостиг

Германия е силно засегната от недостига на работна ръка. Затова и планира да реформира миграционната си политика

Германия ще реформира миграционната си политика - 1
Снимка: Shutterstock

Германия е силно засегната от недостига на работна ръка. Затова и планира да реформира миграционната си политика. Два милиона работни места бяха освободени през юли, коментира френският вестник "Монд".

Рецепционист на пълен работен ден с 25 дни платен годишен отпуск и заплата до 2700 евро на месец. Подобни оферти звучат примамливо. Но кандидати няма. Пандемията от коронавируса доведе до съкращения в сектора на хотелиерството и спря наемането на хора. В хотелиерството кариерното развитие е загубило привлекателност.

Недостигът на кадри е видим и в ресторантьорството и по летищата.

Всяка втора компания от всички сектори обаче е затруднена в наемането на парсонал.

Германският износ извън ЕС е намалял със 7,6% за месец юли, съобщи Федералната статистическа служба в понеделник, отбелязвайки слаб старт на второто полугодие в най-голямата икономика в Европа. Спадът дойде след три поредни повишения, предаде Ройтерс.

Германската икономика се забави през второто тримесечие и министърът на финансите Кристиан Линднер заяви този месец, че икономическата ситуация в Германия се влошава и перспективите са нестабилни.

Отделни официални данни, публикувани в петък, показват, че производствените цени в Германия са скочили с най-бързия темп през юли. Икономиката е в хватката на растящите разходи и отслабващия растеж поради войната в Украйна.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пич

    24 5 Отговор
    Но.....те , и маймуните вече не искат в Германия !!!
  • 2 Хаха

    21 11 Отговор
    Заплатите са ниски в Германия.В Източна Европа стандарта се вдигна.Поляци,чехи,словаци,словенци вече не ходят на гурбет.Румътците и унгарците също се връщат.Останахме само ние и сърбите като най гладни верните кучета на Путин.
  • 3 Арбайтер

    5 16 Отговор
    В германските заводи бачкат 4 милиона руски роби. Да си вземат от Путин още.

    Коментиран от #5, #7

  • 4 Кой

    23 2 Отговор
    ще работи на смени като рецепционист за 2 700 € месечно на смени , както половината от тях ще са му удръжки ?

    Коментиран от #18

  • 5 Хохо

    9 6 Отговор

    До коментар #3 от "Арбайтер":

    Не съм виждал руснаци в Германия да работят.Основно на социал са.Основно бачкат руски немци дошли още 90те.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Хихихи..

    5 6 Отговор

    До коментар #3 от "Арбайтер":

    Роби роби,ма те Истински превзеха твойта умрела Германия! Навсякъде сме,льохман с льохмана ти,даже и под изтривалката ти...
  • 8 ей все

    14 0 Отговор
    много ги разбираме тези работи със заплатите я Германия! И нито една статия за данъци и осигуровки! А данъците не са еднакви за всички! Има данъци за самостоятелно лице(клас 1), за женени, за такива с деца, разведени и т.н. Най много плащат хората,които са сами! А колкото по-висока е заплатата,толкова по-високи данъци. Клас 1 - причерната ви заплата от 2700 - 34%, ако взима над 4500- 40%
  • 9 Работата ясна

    18 1 Отговор
    Ханс трябва да работи за Хасан. А баба Меркелица си верваше, че може да е обратното.
  • 10 Нема

    19 1 Отговор
    По-самоубийствена нация в Европа от Германистан, колко корумпиран и откачен трябва да си, за да замениш собствения ти високо интелигентен дисциплиниран възпитан народ с некви примати от Арабския свят и Африка. Да се чудиш и да се маеш. 2643

    Коментиран от #13

  • 11 ЕС НИ ХРАНИ,НАТО НИ БРАНИ

    9 2 Отговор
    2 700 бруто и след данъците ти остават 2 200. Квартира 900, храна, 500, цигари 300, разходи по автомобил средно 400 на месец и ти си работиш като само за разходите с тази разлика, че от храна не се лишаваш.

    Коментиран от #15, #16, #17

  • 12 комунистче

    4 4 Отговор
    чехите и унгарците не искат, но иранци и сирийци, мераклии бол, така че, това което са го замислили немските политици и работодатели, най вероятно ще имат възможност да го осъществят
  • 13 Моряка

    16 2 Отговор

    До коментар #10 от "Нема":

    Германия не само се самоубива,ами и самоубива и мосюлманизира цяла Европа без Унгария.Отдавна в Германия броят на джамиите надмина броят на църквите.И да се появи нов Хитлер,нищо не може да направи.С тази негова ниска производителност на крематориумите.Мащабите сега са други,либерастки.

    Коментиран от #14

  • 14 Унгария

    7 2 Отговор

    До коментар #13 от "Моряка":

    Може да няма онези примати…, обаче онзи ден четох че откриха “бежански” център за Евреи от Украина, а както знаеш таланта на Ционистчетата е тайно да поемат контрол над банките на суверенни държави и оттам нататък вече автоматично контролират всичко останало, жив пример са Ротшилд и Соросоидите, да не споменаваме че Евреите открай време искат да ни изтребват нас Европеидните хора от завист.
  • 15 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    8 0 Отговор

    До коментар #11 от "ЕС НИ ХРАНИ,НАТО НИ БРАНИ":

    ЕС храни хиляда хиляди мюслита ‼️
    Мюсле работа НЕЩЕ , мюсли само търси да ЯДЕ и да Е.ВЕ ‼️
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    5 1 Отговор

    До коментар #11 от "ЕС НИ ХРАНИ,НАТО НИ БРАНИ":

    НАТО не му дреме за теб и мен ‼️
    НАТО брани БАНКСТЕРИТЕ нощ и ден ‼️
  • 18 Берлин

    7 0 Отговор

    До коментар #4 от "Кой":

    За съжаление 2700 е висока заплата за Берлин. Все още масово се работи между 1500 и 2000 бруто. В западна част знам, че са по добре платени
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: