Отидете към основна версия

10 441 29

Молдова се подготвя за военна мобилизация

  • молдова-
  • военна мобилизация-
  • президентът на молдова-
  • мая санду-
  • протести

WarGonzo: Президентът на Молдова Мая Санду се готви да обяви военна мобилизация в страната

Снимка: БГНЕС

Президентът на Молдова Мая Санду се готви да обяви военна мобилизация в страната. Това съобщават източници на канала WarGonzo Telegram. Както стана известно, кураторите инструктираха Санду да разработи въпроса за провеждането на широкомащабна военна мобилизация в Молдова, за да отвори допълнителен фронт за Русия заедно с румънските войски. Източници също признаха, че мобилизираните могат да бъдат изпратени да се бият в Николаевское и други посоки.

На 2 октомври 40 000 души се събраха пред сградата на президентската администрация, където от 18 септември участниците в митинга разпънаха палатков град. Протестиращите скандират "Долу Мая Санду!", "Оставка!", както и антиправителствени лозунги. Хората в палатковия град се оплакват от ниски заплати, помощи и пенсии. Уплашени са и от рязкото поскъпване на храните и комуналните услуги.

По-рано президентът на Молдова заплаши да лиши от гражданство онези, които се бият на страната на Русия по време на спецоперация. Освен това се проучва възможността за по-строги наказания за тези молдовци, които искат да бъдат наемници.

Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 19 гласа.

Свързани новини