Отидете към основна версия

6 505 102

Сравниха Зеленски с Франкенщайн

  • италия-
  • володимир зеленски-
  • франкенщайн-
  • журналистът марко травалио

Италианският журналист Травало нарече Зеленски - "Франкенщайн извън контрол"

Снимка: БГНЕС

Главният редактор на италианския вестник Il Fatto Quotidiano, журналистът Марко Травалио, в своя статия нарече президента на Украйна Володимир Зеленски "Франкенщайн, който „излезе извън контрола на своите създатели“.

„Прекалено дълго го оставяхме да прави и казва каквото си иска и да си играе "чиста монета" (...) Сякаш не можем да се преструваме, че съюзникът, който финансираме и въоръжаваме, е по-цивилизован от врага, с когото се бори. Сега, когато Съединените щати разкриха, че Киев е извършил терористичен акт срещу 29-годишна жена (руската журналистка Дария Дугина - прибл. "Lenta.ru"), разбирате, че "Франкенщайн е извън контрола на своите американски и европейски създатели ”, написа Травало.

Журналистът направи такова изявление няколко часа след експлозията на Кримския мост. Травало подчерта, че смята за необходимо да покаже на Зеленски „единственият правилен път са мирните преговори, а не ядрен холокост“.

На 7 октомври президентът на Украйна заяви, че НАТО трябва да нанесе превантивни удари срещу Русия, а не да чака Москва да използва ядрено оръжие. Според него Северноатлантическият алианс трябва да преразгледа как се упражнява натиск.

По-късно Зеленски добави, че не е имал предвид използването на ядрени оръжия срещу Русия - става дума за нови западни санкции, които трябва да предотвратят ядрена война.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 106 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: