Отидете към основна версия

2 270 21

Франция иска диалог с Путин

  • франция-
  • путин-
  • диалог-
  • война-
  • комуникация

Много е важно да имаме канали за комуникация с руския президент Владимир Путин

Източник: БГНЕС

Париж смята за важно да поддържа канали за диалог с Москва и се противопоставя на опитите за изолиране на Русия. Това заяви френският външен министър Катрин Колона, цитирана от ТАСС.

Много е важно да имаме канали за комуникация с руския президент Владимир Путин, подчерта тя пред радиостанция France Inter.

Според нея изолацията би била най-лошият политически вариант, цитира news.bg.

Колона отбеляза, че "усилията за поддържане на контакт направиха възможно изпращането на мисия на Международната агенция за атомна енергия в Запорожката атомна електроцентрала".

Диалогът помага за постигане на резултати, убедена е министърката.

"Ще дойде време, когато конфликтът ще приключи. Може да продължи дълго, но Русия винаги ще бъде наш съсед", изтъкна френският първи дипломат.

Запитана дали взривът на Кримския мост на 8 октомври е резултат от украинска атака, Колона отказа "да прави спекулации" по въпроса, посочвайки, че не е наясно с причините за инцидента.

Рано сутринта на 8 октомври камион с експлозиви се взриви при преминаване през Кримския мост, като при експлозията загинаха трима души и възникна пожар в преминаващ в съседство товарен влак с цистерни с петролни продукти.

Впоследствие руският президен Владимир Путин подписа указ, с който прехвърли охраната на моста на Федералната служба за сигурност (ФСБ). Той осъди експлозията като терористична атака срещу критична гражданска инфраструктура и обвини за нея украинските разузнавателни агенции.

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 23 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: