Отидете към основна версия

6 624 3

Изнасилена норвежка ще лежи в затвора за прелюбодейство

  • обединените арабски емирства-
  • изнасилване-
  • норвежка-
  • арестувана-
  • съд

Норвежка гражданка, която се оплакала в полицията в Дубай, че е изнасилена, беше осъдена на затвор за прелюбодеяние, съобщи The Local.

Марте Дебора Далелв, която според различни данни е на 24 или 25 години, пристигнала в служебна командировка в Обединените арабски емирства през март. След като станала жертва на изнасилване, тя съобщила в полицейски участък в Дубай, но вместо да започне разследване по отношение на насилника, служители на правосъдието отнели на младата жена паспорта и парите, арестували я и завели дело срещу нея.

Преди два дни – над три месеца след задържането й, Далелв е била призната от дубайски съд за виновна в прелюбодеяние, употреба на алкохол и лъжесвидетелстване, заради което ще се наложи да прекара 16 месеца зад решетките, уточни USA Today.

В мюсюлманската страна подобни случаи с чужденки не са рядкост. През декември миналата година британка, разкрила, че е била отвлечена и изнасилена от четирима мъже, беше уличена в употреба на алкохол и глобена. През 2008 г. австралийка, също станала жертва на групово изнасилване, беше осъдена на 12 месеца затвор за прелюбодейство и употреба на алкохол, но след 8 месеца бе помилвана.

В Обединените арабски емирства действа жестоко семейно законодателство, според което извънбрачните връзки се смятат за престъпление. А изнасилване може да бъде доказано в съда само чрез самопризнанията на извършителя или с помощта на показанията на четирима свидетели мъже.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини