Отидете към основна версия

2 608 1

Нестандартни поздравления за раждането на английския престолонаследник

  • лондон-
  • принц-
  • престолонаследник-
  • кейт мидълтън
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Най-нестандартни поздравителни съобщения от целия свят бяха отправени към херцогa и  херцогинята на Кеймбриж по повод раждането на техния син, съобщава Дейли Мейл.

Принц Уйлям заяви, че не може да е по-щастлив от раждането на своя наследник, който все още не е назован с официално име.

Хиляди доброжелатели се събраха пред Бъкингамския дворец след разгласяването на новината. Малко по-късно днес, раждането на престолонаследника ще бъде отбелязано с празнични салюти и звън на камбаните на Уестминстърското абатство, които от 14:00 английско време ще бият в продължение на 3 часа.

За да бъде почетено раждането на детето на принц Уйлям и Кейт Мидълтън,  управата на двореца Бъкингам  пусна специален писмен бюлетин, който беше окачен на статив пред сградата за да  може да бъде разгледан от туристи и наблюдатели. От двореца вече заявиха, че бюлетинът ще бъде публично достояние само за 24 часа, като най-вероятно ще бъде прибран до края на деня.

Иначе кралското семейство беше затрупано с най-различни поздравления от целия свят.

Ню Йорк отбеляза събитието, информирайки своите граждани за него, след като целият Тайм Скуеър беше озарен от светлини и фойерверки.

При новината за появата на новия английски престолонаследник, цялата лондонска улица Трафалгар Скуейр беше озарена в сини светлини, уведомявайки лондончани, че новороденото е момче.

Социалните мрежи също гръмнаха, след като в най-натоварените часове, в туитър бяха публикувани по 25 000 съобщения на минута, относно кралското бебе.

Американският президент Барак Обама вече отправи официалните си поздравления към кралското семейство, а австралийският премиер Кевин Ръд пожела всичко най-добро на родителите от името на всички австралийски граждани. В същото време архиепископът на Кентърбъри - преподобният Джъстин Уелби посрещна новината с думите: „Заедно с милиони тук и по света, споделям радостта си в този специален момент.“

Кралската конна гвардия се готви да отбележи радостното събитие с празничен салют от 41 изстрела в лондонския Грийн парк. Същото ще направи  и Почетната артилерийска гвардия, която ще изстреля 62 празнични салюта от Лондонската кула. Веднага след новината, намиращата се в централната част на Лондон  кула BT, пусна на върха си огромно светлинно съобщение, с което съобщаваше на лондончани за  появата на новия принц. През цялата изминала нощ лондонския Тауър Бридж беше обагрен в сини светлини, както и фонтаните на Трафалгар Скуейър, за които кметът на Лондон - Борис Джонсън заяви, че ще са осветени през всеки от следващите 6 дни.

Огромна атракция се оказа водопадът Ниагара, който беше осветен в синьо, предлагайки страхотна гледка на туристите на границата между САЩ и Канада.

Канада се включи в честванията, озарявайки в синьо канадската CW Tower и парламентарните сгради в Отава.

Новозеландското летище Крайстърч също бе обагрено в  синьо, а по време на самото раждане, забележителностите в Оуклънд редуваха  синьо и розово осветление, очаквайки да разберат какъв ще е полът на бебето.

Най-атрактивните поздравление дойдоха от екипажите на корабите HMS Lancaster и HMS Kent , които се строиха на палубите на корабите си, изписвайки на английски думата boy или момче.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: