Отидете към основна версия

1 756 12

Турция завършва строителството на черноморския си газопровод през ноември

  • турция-
  • газопровод-
  • строителство-
  • реджеп тайип ердоган

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че турската компания Botas ще завърши строителството на черноморския си газопровод през ноември

Снимка: Shutterstock

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че турската компания Botas ще завърши строителството на черноморския си газопровод през ноември, съобщава "Анадолската агенция“ в четвъртък.

"Ботас ще завърши сухопътния тръбопровод за свързване на газ към националната система този месец“, заяви Ердоган.

На 9 август президентът на Турция обяви планове за доставка на газ от 10 находища в Черно море през 2023 г. Той припомни, че запасите от газови находища в Черно море са около 540 милиарда кубически метра. Най-голямото от тях е находището Сакария, чиито запаси надхвърлят 400 милиарда кубически метра. Турция възнамерява да инвестира около 10 милиарда долара в развитието на това находище.

В началния етап се планира да се произвеждат около 10 милиона кубически метра газ на ден от находището Сакария или от 3,4 до 4 милиарда годишно. До 2027-2028 г. дневният обем на добива на газ трябва да бъде 40 милиона кубически метра, годишните обеми ще нараснат до 15 милиарда кубически метра.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 8 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: