Отидете към основна версия

869 20

Тайван: Медийната свобода и обществената информираност са от ключово значение за поддържане на силна демокрация

  • тайван-
  • кибервойна-
  • киберзащита-
  • свобода на медиите-
  • дезинформация-
  • авторитаризъм-
  • демокрация-
  • свобода-
  • мир

Тайван сподели своя опит във войната с масовата дезинформация и кибервойната по време на Форум в Лондон.

Президентът на Тайван Цай Ин-уен подчерта значението на международното сътрудничество за защита на медийната свобода чрез споделяне на опит и насърчаване на медийната грамотност по време на Тайванския форум 2022 в Лондон.

Събитието беше организирано съвместно от Radio Taiwan International и Association for International Broadcasting и имаше за цел да сподели опита на Тайван в кибервойната. Темата на конференцията беше „Ние споделяме едни и същи отговорности“.

Журналистите трябва да се справят с разрастващия се авторитаризъм, разпространението на дезинформацията и предизвикателствата пред свободата на медиите през последните години, каза Цай в предварително записано видео. Ето защо „е наложително да работим заедно, за да защитим свободата на печата и да направим нашите общества по-устойчиви на авторитарно влияние“, каза тя.

Президентът изтъкна, че медийната свобода и обществената информираност са от ключово значение за поддържането на силна демокрация.

Министърът на дигиталните технологии на Тайван Одри Танг сподели опита на страната в отговор на дезинформацията и кибератакита. Тя подчерта, че „хуморът над слуховете“ е основната стратегия на нейното министерство да противодейства на дезинформацията.

Креативни мемета, които носят коректна информация, играят съществена роля в борбата на Тайван срещу фалшивите новини, каза министърът.

Президентът на Тайванската дигитална дипломатическа асоциация Чиайо Куо изнесе реч за това как Тайван може да преодолее външния натиск чрез използване на инструменти като онлайн общности. Куо разкри най-новия проект на Асоциацията – „Cyber ​​Civil Defense Project“, който „се стреми да обедини учени, експерти, медийни служители и нетизени, за да се съюзят с демокрацията, свободата и киберзащитата“. Проектът вярва в „осезаемото въздействие и ползите“, които социалните медии имат върху света.

Като страна, която „се изправя лице в лице“ с един от най-мощните авторитарни режими в света, Тайван се нуждае от повече хора от международната общност, които да се присъединят към неговите усилия, каза Куо. „Ние не питаме какво можем да направим само, ние питаме какво можем да направим заедно.“

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 13 гласа.

Свързани новини