Отидете към основна версия

3 826 12

Най-големите спонсори на републиканците спират подкрепата си за Тръмп

  • сащ-
  • спонсори-
  • тръмп-
  • републиканци-
  • подкрепа

"Америка се справя по-добре, когато нейните лидери са ориентирани в днешния и утрешния ден, а не във вчерашния ден.."

Източник: Shutterstock

Стивън Шварцман, главен изпълнителен директор на гиганта в управлението на инвестиции - фонда Blackstone, обяви в сряда, че няма да подкрепи бившия президент Доналд Тръмп за предстоящите президентски избори през 2024 г., пише БНР.

"Америка се справя по-добре, когато нейните лидери са ориентирани в днешния и утрешния ден, а не във вчерашния ден...време е Републиканската партия да се обърне към ново поколение лидери и аз възнамерявам да подкрепя един от тях на първичните избори за президент“, заяви Шварцман за американското новинарско онлайн издание Axios.

Милиардерът похарчи повече от 27 милиона долара в подкрепа на американски политици в кампанията през 2020 г., като той е е един от най-големите и влиятелни дарители на Републиканската партия с близки връзки с администрацията на Тръмп.

През миналата седмица Кенет Грифин, друг виден поддръжник на Републиканската партия, пък реши да подкрепи губернатора на Флорида - Рон Десантис, заявявайки, че "е време да преминем към следващото поколение".

На междинните избори през миналата седмица Рон Десантис беше преизбран за губернатор на Флорида чрез една доста внушителна победа за републиканците.

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 21 гласа.

Свързани новини