Отидете към основна версия

1 480 17

Арменският премиер отправи обвинения към ОДКС

  • армения-
  • агресия-
  • защита-
  • одкс-
  • русия

Никол Пашинян обвини ръководената от Москва Организация на договора за колективна сигурност (ОДКС), че не е защитила страната му от азербайджанската агресията

Източник: БГНЕС

Арменският премиер Никол Пашинян обвини ръководената от Москва Организация на договора за колективна сигурност (ОДКС), че не е защитила страната му от азербайджанската агресията.

Ереван обвинява Баку, че през септември е окупирала територия, завзета при последните сблъсъците, при които загинаха над 280 души, предаде БНР.

На среща на страните от организацията в арменската столица, на която участва и Владимир Путин, Пашинян определи като "депресиращо това, че членството на страната му не е спряло агресивните действия на съседната държава".

Според него това оказва негативно влияние на имиджа на организацията в страната и в чужбина.

През септември Армения поиска военна помощ от Москва, но тогава държавите членки изпратиха в зоната на конфликта единствено генералния ѝ секретар.

Според говорителя на Кремъл Дмитрий Песков организацията е необходима и помага за решаването на регионални конфликти. Според него е много важно Армения и Азербайджан да постигнат споразумение за мирен договор.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 11 гласа.

Свързани новини