Отидете към основна версия

1 272 19

ОАЕ обявиха, че Рашид Роувър ще кацне на Луната

  • оае-
  • сащ-
  • япония-
  • флорида-
  • японската компания за изследване на луната -
  • такеши хакамада-
  • рашид роувър

Основателят на японската компания за изследване на Луната Такеши Хакамада обяви датата на изстрелване в четвъртък в Токио

Снимка: ArabianBusiness

Обединените арабски емирства трябва да изстрелят първата си мисия на Емирствата до Луната на 28 ноември в 12.46 ч. GST (9.46 ч. UTC), в зависимост от метеорологичните условия. Рашид Роувър от ОАЕ ще бъде доставен от японската компания за изследване на Луната чрез своя спускаем апарат Hakuto-R Mission 1.

Компанията е и първата, която ще изпълни мисията с търговски товари до Луната.

както вече стана ясно, основателят на японската компания за изследване на Луната Такеши Хакамада , официално обяви датата на стартиране в четвъртък в Токио.

Мисията е настроена за излитане с ракета Falcon 9 на SpaceX от стартовата площадка Space Launch Complex 40, разположена в Кейп Канаверал, Флорида. „Нашата първа мисия ще постави основите за разгръщане на потенциала на Луната и превръщането ѝ в стабилна и жизнена икономическа система“, каза Такеши Хакамада от Ispace.

Рашид Роувър, който тежи 10 килограма, ще лети до Луната в мисия 1 и ще се опита да кацне на кратера Атлас на Луната на югоизточния външен край на Mare Frigoris или Sea of Cold (Морето на студа). Очаква се спускаемият апарат да достигне Луната в края на април.

Четириколесният Рашид Роувър, който е построен от малък екип от емирства в космическия център Мохамед бин Рашид в Дубай (Mohammed bin Rashid Space Centre) , ще прекара един лунен ден – еквивалент на 14 земни дни – на повърхността на Луната, за да изучава нейната геология и лунния прах. Марсоходът е създаден да прави панорамна въртележка от изображения на околностите на Луната чрез камери с висока разделителна способност. Емирските инженери, работещи по мисията, в момента са във Флорида, подготвяйки се преди изстрелването.

Източник: ArabianBusiness * arabianbusiness.com

Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 8 гласа.

Свързани новини