Отидете към основна версия

1 203 17

Американски компании от сектора на отбраната са обсъдили доставка на оръжия за Виетнам

  • сащ-
  • американски компании -
  • отбрана-
  • доставка на оръжия -
  • виетнам

Представители на фирмите "Локхийд Мартин", "Боинг", "Рейтиън", “Текстрон“ и “Ай Ем Системс Груп“ се срещнаха с виетнамски представители на мащабно оръжейно изложение

Снимка: Shutterstock

Американски компании от сектора на отбраната са обсъдили доставката на военно оборудване за Виетнам, включително хеликоптери и дронове, предаде Ройтерс, позовавайки се на запознати източници. Това е нова индикация, че страната може да намали зависимостта си от руски оръжия.

Представители на фирмите, базирани в САЩ, "Локхийд Мартин", "Боинг", "Рейтиън", “Текстрон“ и “Ай Ем Системс Груп“, се срещнаха миналата седмица с виетнамски представители в кулоарите на първото в страната мащабно оръжейно изложение, по информация на Съвета за бизнес връзки между САЩ и АСЕАН – индустриалния орган, организирал срещите.

В дискусиите са участвали и представители на виетнамското министерството на обществената сигурност, както и на министерството на национална отбрана.

Предварителните разговори може и да не доведат до сключването на сделки, но се състоят на фона на търсенето на нови доставчици от страна на Виетнам, тъй като руската инвазия в Украйна ограничи възможностите на Русия за доставки на оръжия. Русия бе основен военен партньор на югоизточната страна от десетилетия.

Войната, която Москва нарича "специална операция", доведе и до строги санкции срещу Русия.

Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 10 гласа.

Свързани новини